Thai Tanic infridde

Thai Tanic innfridde enkelt sitt store favorittstempel da han vant Norsk Travkriterium på Bjerke travbane søndag.

Den tre år gamle travstjernen vant på tiden 1.14,9 over 2100 meter autostart og ingen har travet raskere noen gang i denne klassikeren. Seieren var verdt 500.000 kroner og i sulkyen satt Vidar Hop.

Thai Tanic er det største unghesttalentet gjennom tidende her hjemme, og søndag fikk han meget lett spill da han fikk overta teten mot den første svingen.

- Ja, det ble som jeg hadde håpet på forhånd. Jeg har nesten aldri vært så sikker på å vinne et travløp som jeg var da vi kom oss til tet. Thai Tanic var litt pigg underveis og jeg valgte å kjøre litt unna den siste halve runden. Dette er nok det største talentet jeg noen gang har sittet bak og seieren ble så enkel at det hele bare var en formalitet, sa Vidar Hop.

Med seieren søndag har Thai Tanic tjent over 1,3 millioner kroner på sine 12 starter etter sin første sesong på travbanen.

Suksessen fortsetter

Mannen bak Thai Tanic er trener Trond Anderssen fra Hønefoss. Anderssen kunne søndag også se at hoppa Real Princess vant Norsk Travkriterium for hopper, og med to storløpsseirer på samme dag, kunne landets fremste travtrener glise godt etterpå.

- Thai Tanic er den største begavelsen jeg noen gang har hatt på stallen. Jeg mener bestemt han kan trave 1.13,5 over mellomdistanse, og på stallen krysser vi bare fingrene for at han får holde seg hel og frisk. Seieren med Real Princess var mer overraskende. Hun fikk vel en del gratis etter at tempoet hadde vært veldig høyt i tet, men hennes avslutning var av aller beste merke, sa strålte en meget glad Anderssen.

Dramatikk

Norsk Travkriterium for kaldblodshestene ble svært dramatisk med mye galopper og uhell underveis. 38-oddseren Tegner Eldmar spurtet inn til en meget overraskende seier for Asbjørn Mehla, men det var mye flaks og tilfeldigheter med i bildet.

To av favorittene, Lome Kongen og Torpa Carl, hektet hjul og fikk løpet sitt ødelagt i den andre svingen. I siste sving satt Tegner Eldmar fast i det tredje paret innvendig da Lumjor galopperte. Dermed fikk 38-oddseren åpning og sikret seg 500.000 kroner på lette ben. Vinnertiden ble 1.29,6.

- Veldig overraskende og gledelig. Det skjedde mye rart i dette løpet og flaksen var på vår side. Alt løste seg helt optimalt, og jeg skjønte midt på oppløpet at Tegner Eldmar skulle vinne, sa Asbjørn Mehla som tok sin femte seier i Norsk Travkriterium.

Stjerne Tinka og Rune Wiig vant hoppeavdelingen på ren styrke etter å ha travet utvendig for favoritten, Lykke Laila, hele veien. - Hun er sterk og det ble avgjørende. En fortjent seier, sa Wiig, etter at Stjerne Tinka hadde vunnet på den gode tiden 1.30,9.

(NTB)