Serieåpning Premier League: Manchester United-Chelsea

«The Class of Solskjær» kan bli et veldig godt fotballag

Manchester United sesongåpnet med å slå et meget godt fotballag 4-0. Det handlet om både flaks og dyktighet.aa

BRIKKENE FALT PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær kjøpte ingen erstatter for Romelu Lukaku fordi han har Marcus Rashford som her feirer sin andre scoring (3-0). Og Anthony Martial (2-0), Daniel James (4-0) og Jesse Lingard. Serieåpningen mot Chelsea ga det perfekte resultatet. Spillestilen ga bud om at det kan komme mer. Foto: NTB/Scanpix
BRIKKENE FALT PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær kjøpte ingen erstatter for Romelu Lukaku fordi han har Marcus Rashford som her feirer sin andre scoring (3-0). Og Anthony Martial (2-0), Daniel James (4-0) og Jesse Lingard. Serieåpningen mot Chelsea ga det perfekte resultatet. Spillestilen ga bud om at det kan komme mer. Foto: NTB/ScanpixVis mer
  • Manchester United-Chelsea 4–0 (1–0)

DET ENESTE DET handlet om var poeng, og helst alle tre. Ikke så mye innhold på sesongens første dag, bare resultatet og poeng. Men Ole Gunnar Solskjær fikk mer enn en meget god start på sesongen 2019/2020, han fikk den perfekte starten.

Stemningen og lydnivået på Old Trafford har ikke vært bedre og høyere siden Sir Alex Ferguson løftet klubbens 20. ligatrofé tilbake i 2013.

DE NYINNKJØPTE BRIKKENE, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire og Daniel James, falt på plass og viste at de vil gjøre Manchester United veldig mye tryggere og bedre. Farten framover i banen, og viljen til å ta kontringene med lidenskap og gusto, viste at alle må være på vakt mot Ole Gunnar Solskjærs mannskap. En motstanders bakrom er Paul Pogba og Marcus Rashfords beste venn. Og elementer som dette, om ideene, tankene og måten å spille på, trumfer derfor det faktum at Manchester United ofte var i trøbbel, slapp billig unna og ble presset dypt ned på egen halvdel.

Sist Manchester United spilte om poeng på Old Trafford tapte de 2–0 for Cardiff.

Nå slo de Chelsea 4–0.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR er tro mot alt han sier og står for, møtte Chelsea med Premier League-åpningens yngste mannskap, og visste selvfølgelig at han tok noen sjanser. Sånn må det også være. Har du bestemt deg, har du bestemt deg. Og Ole Gunnar Solskjær har bestemt seg.

MANCHESTER UNITED SKAL bygge noe nytt, satser ungt og vil ikke at dyre kjøp og høye lønnskrav skal stå i veien for egne talenter oppfostret i eget akademi. På veien til det laget Ole Gunnar Solskjær ønsker seg vil det derfor være mange fartsdumper. Og du så dem mot Chelsea, over hele banen - i store perioder var det bortelaget som styrte og kontrollerte kampen..

Chelsea, som spilte med stort mot, stor selvtillit og på et høyt ferdighetsnivå - og som hadde overtak i ballbesittelse, avslutninger og avslutninger på mål - hadde ledet til pause om de hadde hatt Manchester Uniteds marginer.

Det hadde de ikke.

Og da Manchester United kontret hjem 2–0 (65) etter å ha blitt spilt dypt ned på egen halvdel, var det over.

Resten var en oppvisning i Manchester Uniteds viktigste angrepsvåpen denne sesongen.

Kontringer.

MANCHESTER UNITED, SOM Chelsea og alle moderne og uredde fotballag, ønsker å gjenvinne ballen fortest mulig etter balltap. Høyest mulig i banen. Angrep på angrep – når du evner å bit4 deg fast o beleire motstanderen – gir et vanvittig offensivt trykk. Manchester United hadde sine perioder der du så hvor viktig den delen av spillet er. Men det var kontringene etter godt forsvarsspill i og rundt egen 16-meter som til slutt reiv Chelsea i filler.

Den store farten.

De lange løpene.

Og de presise pasningene.

MANCHESTER UNITED VAR ikke 4–0 bedre enn Chelsea. De var heldigere og ekstremt mye giftigere. Og så har David de Gea begynt å redde igjen. Med beina. Det lover også godt for sesongen. Men aller viktigst for Ole Gunnar Solskjær er stemningen som ble gjenskapt på Old Trafford, for ikke å snakke om troen som ble skapt på ungdomslinja og spillestilen.

Verdien av resultatet, måten det kom på og gleden det skapte er mer enn noen United-sjel kunne drømme om.

FREDAG KVELD LEVERTE Jürgen Klopps Liverpool en meget solid sesongåpning, spilte skarp fotball den første timen mot Norwich (4–1) og overbeviste alle som mener de blir Manchester Citys største utfordring denne sesongen. Lørdag dro Pep Guardiolas Manchester City til London, herjet med West Ham (5–0) og ga tydelig et signal om hvilke utfordringer Liverpool står overfor i jakten på det første seriemesterskapet på 30 år. Og da Tottenham og Harry Kane snudde 0–1 til 3–1 over Aston Villa med 17 minutter igjen på klokka, og Arsenal åpnet søndagen med 1–0 i Newcastle, var fire av topp seks lagene ute av blokkene.

Nå er det fem, og alle snakker om Manchester United.

En perfekt serieåpning blir ikke mer perfekt.