- The greatest

Ali var den største - andre kalte seg det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han var født til å bli verdensmester. Mange boksere, brytere og underholdningsartister har hatt samme motto:

- I am the greatest! Jeg er den største!

Mange har skreket det, men bare en har hatt rett: Cassius Marcellus Clay, mer kjent som Muhammad Ali.

 Det er gått 35 år siden Muhammad Ali bokset for siste gang. Men han var likevel, helt til sin død, en av verdens største kjendiser - og en av verdens mest populære idrettsmenn gjennom tidene. Det var en suksesshistorie. Jeg var med fra begynnelsen da han slo igjennom på 1960-tallet.

Jeg rapporterte for Expressen fra alle hans VM-kamper (utenom en). Fra Kinshasa til Tokyo, og Manila, Houston og Las Vegas. Jeg har truffet ham hundretalls av ganger sammen med andre, og alene mer enn ti ganger.

Han var så mye mer enn en bokser: Et virtuelt produkt - før ordet virtuell var oppfunnet. Dessuten var han en politisk maktfaktor - og et markedsføringsgeni.

Tidligere hadde boksere vært store, stille gutter som hatet presse, og muligens kunne klemme ut av seg: «Jeg lar knyttnevene snakke for meg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer