«TEAM GB2016»: Her er de britiske OL-håpene på vei inn på Maracana under åpningsseremonien, 5. august. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
«TEAM GB2016»: Her er de britiske OL-håpene på vei inn på Maracana under åpningsseremonien, 5. august. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

The Guardian: Britisk OL-håp ranet med pistol i Rio

Det britiske forbundet advarer nå utøvere.

(Dagbladet): Den engelske storavisa, The Guardian, melder at et medlem av det britiske olympiske teamet i Rio har blitt ranet med pistol ute på byen.

Nyheten har ifølge avisa ført til stort sjokk i den britiske leiren, der mange gledet seg til å nyte Rios natteliv etter å ha konkurrert ferdig i lekene.

Foreløpig er ikke detaljene fra hendelsen bekreftet, og det er heller ikke kjent hvilken utøver det dreier seg om, men ranet skal ha skjedd natt til tirsdag lokal tid, og nyheten skal ha spredd seg raskt blant utøverne i Rio.

Onsdag kveld sendte det britiske friidrettsforbundet ut en e-post til sine utøvere, der de advarte om at dersom de forlot OL-landsbyen, måtte de selv ta ansvar på utsiden for sin egen sikkerhet.

- Rio er ikke trygt

I e-posten skal det også ha stått at utøvere nå må ta forholdsregler, «etter en stor sikkerhetshendelse». Reglene utøverne nå har fått, er at de ikke får gå i den britiske OL-uniformen utenfor OL-landsbyen og at de ikke skal ta taxi for egen sikkerhet.

The Guardian skal ha fått se på e-posten som har blitt sendt ut, og skriver at «Team GB» nå advares om å forlate OL-landsbyen etter det mørkets frambrudd, annet enn når de er med den britiske OL-leiren, arrangøren eller de britiske utøvernes egen transport.

«Rio er IKKE trygt, og kriminaliteten har økt de siste dagene. Tenk nøye over om det er verdt risikoen å forlate OL-landsbyen for å feire etter at du har konkurrert ferdig», skal det også stå i brevet.

Nyheten om en britisk utøver som er ranet, kommer få dager etter nyheten om at den amerikanske svømmeren Ryan Lochte og hans lagkamerater skal ha blitt ranet med pistol.

Tidligere i dag ble det kjent at to av Lochtes lagkamerater ble fjernet fra et fly på vei til USA, og fikk passene sine inndratt. Senere ble det bekreftet at de to er løslatt av politiet, mot at de fortsetter samarbeidet med de lokale myndighetene.