«The Herminator» skremt av Aamodt

Hermann Maier kutter ut planlagt ferie for å stoppe Kjetil Aamodt. «The Herminator» frykter at nordmannen kan få med seg full poengpott i helgas renn i Wengen og overta ledelsen i verdenscupen.

Onsdag denne uka sa Kjetil Aamodt til Dagbladet at sammenlagtseieren i verdenscupen er viktigere for ham enn medaljer i VM. Og kraftkaren fra Østerrike tar Kjetils utfordring meget alvorlig.

Hermann Maiers ledelse i verdenscupen er på tilsynelatende trygge 228 poeng. Men dagens utfor og søndagens slalåm utgjør også sesongens første kombinert. Med seier i alle tre konkurransene vil Aamodt få 300 v-cup-poeng og seile forbi «The Herminator».

Og østerrikeren har også respekt for den tøffe Lauberhorn.

- Utfor er en farlig øvelse. Jeg har lært av fallet mitt i OL i Nagano. Nå tenker jeg mer over det jeg gjør, sier Hermann Maier.

Utklasset av Kjus

På gårsdagens trening i alpinsirkusets lengste utforløype var Maier fjerde raskest og femten hundredeler langsommere enn Kjetil på andreplassen. Men begge ble utklasset av Lasse Kjus som var 1,68 sek. foran.

Kjus vant sesongens første to utforrenn i verdenscupen, men sto over det siste i Bormio og også over storslalåmen i Adelboden tirsdag denne uka.

Raskeste ski

Han har ledertrøya i utfor-cupen og er favoritt i dag, selv om Lasse ville dempe forventningene etter treningen i går:

- Jeg brukte de raskeste skiene som vi disponerer. Det er mulig at de andre ikke gjorde det samme i dag, mente Lasse Kjus.

  • I DAG: Utfor menn i Wengen, verdenscup alpint, NRKTV i Sportslørdag.