The Seeker er en vinner om han får ordentlig feste

The Seeker har et høyt trav og er avhengig av ordentlig feste i banen. Det ligger an til brukbare forhold på Leangen foran V75-løpene.

Når stall Søvik/Hamre er i aksjon under en V75-omgang må spillerne være på vakt. Seiersprosenten har alltid vært høy. Og nå er de ute med to hester under V75-løpene på Leangen.

Det største håpet knyttes til The Seeker i V75-6. Conway Hall-sønnen bør ha en flott mulighet, men det avhenger litt av baneforholdene.

-Han liker ikke subbete og løs bane. Han går med pigger i skoene, og er avhengig av godt feste for å komme til sin rett. Vi får håpe det er noe kaldere i Trondheim enn her hjemme, for her er det fire plussgrader og regn, forteller trener Lars Magne Søvik til Dagbladet.no.

-The Seeker står perfekt til spormessig og har et fint løp på papiret. Han var veldig bra til seier sist, og det virker som han blir bedre og bedre for hver start. Vi skal være med og kjempe om seieren. Uten at jeg kjenner helt til de lokale konkurrentene, synes jeg The Seeker er et naturlig førstevalg. Jeg må innrømme at jeg blir skuffet om The Seeker ikke ender helt i toppen, sier Søvik.

Banemester Erling Dyrendahl på Leangen travbane har følgende valium til trener Søvik:

-Banen er perfekt nå. Den blir fin, hvis værrapportene holder stikk. Det er meldt null grader og litt regn og sludd. Så da blir det bra bane, og det står fritt fram for å kjøre med optimal balanse, forteller Dyrendahl.

Søvik sender også ut Make A Move i V75-3.

-Jeg tror neppe han kan holde teten tross et fint spor. Han er ikke rask nok fra start. Vi blir litt overlatt til tilfeldighetene og faren for å bli overfløyet av flere hester er forholdsvis stor. Han er avhengig av at det løser seg på veien. Hesten holder hyggelig form og jeg anbefaler spillerne å streke ham tidlig. Kommer det en åpning, vil han benytte den, forteller Søvik.

LUFTIG TRAV. The Seeker blir stor favoritt i V75-6. Men han trenger et fast underlag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
LUFTIG TRAV. The Seeker blir stor favoritt i V75-6. Men han trenger et fast underlag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Av de to hestene tror jeg mest på The Seeker som stallens beste sjanse for dagen, avslutter Lars Magne Søvik.

BEKYMRET FOR BANEN. Trener Lars Magne Søvik vet han har den beste hesten i V75-6. Men han er bekymret for at banen blir løs og subbete.