FERDIG? Ifølge The Times er Sam Allardyce svært nære sparken som engelsk landslagssjef. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix
FERDIG? Ifølge The Times er Sam Allardyce svært nære sparken som engelsk landslagssjef. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB ScanpixVis mer

Sam Allardyce nære sparken

The Times: - Sam Allardyce får sparken som landslagssjef

Etter skandaleavsløringene.

(Dagbladet): 22. juli i år ble Sam Allardyce ansatt som trener for det engelske fotballandslaget. Allerede nå kan han være ferdig - etter å ha ledet laget i én kamp.

Det er anerkjente Martin Ziegeler i The Times som i dag skriver at sjefene i Det engelske fotballforbundet «er nære» å sparke Sam Allardyce. Det som følge av gårsdagens avsløringer. John Cross i Daily Mirror skriver det samme i dag.

Ifølge avisa satt styreleder Greg Clarke og administrerende direktør Martin Glenn i et krisemøte på Wembley tidligere i dag, og de skal ha vært svært opprørt over beskyldningene mot Allardyce.

Duoen hadde tenkt å snakke med Allardyce og høre hans side av historien, men etter det som har blitt avslørt ser de seg sannsynligvis nødt til å si opp engelskmannen, skriver avisa.

Tidligere i dag kom beskjeden om at FA hadde satt i gang etterforskning mot sin landslagssjef.

Avslørt

Den var den britiske avisa The Telegraph som seint mandag kveld kom med første del av det de skriver er flere avsløringer om bestikkelsen og korrupsjon i britisk toppfotball.

I den første av sakene blir det rettet grove anklager mot den kanskje aller mektigste av dem, landslagssjef Sam Allardyce.

Journalister i avisa har utgitt seg for å være forretningsmenn fra Øst-Asia og har filmet møter de har hatt med Allardyce og hans rådgivere med skjult kamera.

Allardyce deltok i to møter på til sammen fire timer med de falske forretningsmennene. Der fortalte han blant annet at det ikke var noe problem å omgå forbudet om tredjeparts eierskap, som ble vedtatt av hans egen arbeidsgiver - det engelske fotballforbundet (FA) - i 2008.

Tidligere anklager

Det er ikke første gang Allardyces navn dras inn i skandaler om bestikkelser og korrupsjon.

I 2006 ble han mistenkt i en BBC-dokumentar for å ha mottatt bestikkelser før signering av enkelte spillere.

Allardyce har vært i hardt vær ved flere anledninger mistenkt for å ha mer enn bare rent mel i posen med seg til forhandlingsbordene. Men han er aldri blitt dømt for noen av de grove påstandene mot ham.

Samtidig varsler også avisa videre avsløringer om profilerte managere som har mottatt bestikkelser og også tilbudt seg å bli ambassadører for det samme fiktive selskapet som Allardyce.

Fotballekspert Lars Tjærnås sa tidligere i dag til NTB at han tror etterforskningen ender med fyken for Allardyce etter bare én kamp som England-manager.