Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

The Wire-stjernen hyller Carlsen: - På et helt eget nivå

Følger VM-kampen i Sotsji.

SJAKKFAN: Skuespiller Gbenga Akinnagbe har vært i Sotsji for å følge VM-kampen mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, og er dypt imponert over nordmannen. Foto: SCANPIX/Dimitrios Kambouris/Getty Images
SJAKKFAN: Skuespiller Gbenga Akinnagbe har vært i Sotsji for å følge VM-kampen mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, og er dypt imponert over nordmannen. Foto: SCANPIX/Dimitrios Kambouris/Getty Images Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke stappfullt rundt sjakklokalet i Sotsji, men de som har tatt turen for å følge VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand er stort sett svært sjakkinteresserte folk.

Blant tidligere verdensmestere og Anand og Carlsens hjelpere finner vi også en god gammeldags amerikansk tv-stjerne, Gbenga Akinnagbe har nemlig vært i Russland for å følge slaget på nært hold.

The Wire-stjerne Navnet hans er kanskje ikke så kjent, men fjeset vil sikkert mange huske fra siste sesong av 24, der han spiller CIA-agent, og ikke minst klassikeren The Wire, der han spilte den nådeløse attentatmannen Chris Partlow.

I Sotsji er det imidlertid Magnus Carlsen som er stjernen, skal man tro Akinnagbe selv.

- Magnus opererer på et helt eget nivå, sier han i et intervju med Huffington Post.

- Jeg tror Magnus klarer det i år igjen. Anand er en fantastisk spiller, men jeg tror dette året tilhører Magnus, akkurat som det forrige. Trolig også flere år framover, mener skuespilleren.

Intenst Han er i Russland i forbindelse med sitt arbeid for aktivistorganisasjonen We Are Liberated, men også for å følge sjakken - Akinnagbe er nemlig selv en ok spiller.

- Jeg har spilt sjakk siden jeg var 13-14 år, men jeg vet ikke akkurat hvor god jeg er. Jeg er i hvert fall ikke i nærheten av nivået her i Sotsji, sier han, og forteller at han er fascinert av stemningen rundt kampen.

- Det er ganske intenst. Anand og Carlsen i omkamp, de sitter i et mørkt auditorium med søkelyset på seg, det er en så tett energi og så stille i det rommet. I tillegg er det verdensmestre fra flere tiår tilbake som sitter og følger med, sier Akinnagbe.

Det står 2-2 i VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand, som fortsetter med femte parti i dag. En offensiv Anand spiller med hvite brikker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling