The Wire-stjernen hyller Carlsen: - På et helt eget nivå

Følger VM-kampen i Sotsji.

SJAKKFAN: Skuespiller Gbenga Akinnagbe har vært i Sotsji for å følge VM-kampen mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, og er dypt imponert over nordmannen. Foto: SCANPIX/Dimitrios Kambouris/Getty Images
SJAKKFAN: Skuespiller Gbenga Akinnagbe har vært i Sotsji for å følge VM-kampen mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen, og er dypt imponert over nordmannen. Foto: SCANPIX/Dimitrios Kambouris/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke stappfullt rundt sjakklokalet i Sotsji, men de som har tatt turen for å følge VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand er stort sett svært sjakkinteresserte folk.

Blant tidligere verdensmestere og Anand og Carlsens hjelpere finner vi også en god gammeldags amerikansk tv-stjerne, Gbenga Akinnagbe har nemlig vært i Russland for å følge slaget på nært hold.

The Wire-stjerne Navnet hans er kanskje ikke så kjent, men fjeset vil sikkert mange huske fra siste sesong av 24, der han spiller CIA-agent, og ikke minst klassikeren The Wire, der han spilte den nådeløse attentatmannen Chris Partlow.

I Sotsji er det imidlertid Magnus Carlsen som er stjernen, skal man tro Akinnagbe selv.

- Magnus opererer på et helt eget nivå, sier han i et intervju med Huffington Post.

- Jeg tror Magnus klarer det i år igjen. Anand er en fantastisk spiller, men jeg tror dette året tilhører Magnus, akkurat som det forrige. Trolig også flere år framover, mener skuespilleren.

Intenst Han er i Russland i forbindelse med sitt arbeid for aktivistorganisasjonen We Are Liberated, men også for å følge sjakken - Akinnagbe er nemlig selv en ok spiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer