SISTE MESTERSKAP: Håndball-EM i Frankrike ble Thea Mørks første og siste mesterskap for Norge på seniornivå. Her sammen med fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SISTE MESTERSKAP: Håndball-EM i Frankrike ble Thea Mørks første og siste mesterskap for Norge på seniornivå. Her sammen med fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball

Thea Mørk legger opp

Legger opp på grunn av skadeproblemer.

27 år gammel har håndballspiller Thea Mørk valgt å legge opp. Akkurat som tvillingsøster Nora har hun slitt mye med skader, og dette er grunnen til at hun gir seg nå.

- Jeg har hatt så mange skader, men likevel håpet så mye på å få være med i mesterskap. Når jeg endelig var der tålte ikke kroppen det heller. Jeg blir sliten av å måtte ta så mange hensyn til en kropp som ikke spiller på lag. Jeg føler jeg ikke er konkurransedyktig, sier Mørk til TV 2.

- Det er veldig trist, men jeg føler meg ferdig. Jeg orker ikke mer.

Tidligere i desember spilte Mørk sitt første mesterskap for Norge, men EM i Frankrike ble ødelagt av skader. Det ble totalt fem minutter med spilletid for Mørk.

Hun har slitt med skader i kneet, akilessen og skulderen. Mørk har også trøblet med strekkskader og overtråkk.

Til sammen har dette ført til avbrekk fra håndballen på fem og et halvt år.

Også Nora Mørk har hatt lange avbrekk fra håndballen. Hun var ikke med for Norge i EM og opererte kneet for åttende gang i november.

Blir student

Nå skal Thea Mørk begynne å studere på fulltid. I 2020 skal hun være ferdig med en master i fornybar energi i Ås.

- Jeg fikk studert en del i tiden i Larvik. Nå blir det på full tid. Når de andre dra til OL i Tokyo har jeg masteren klar, sier hun til TV 2.

Mørk starter karrieren i Bækkelaget. Senere var hun innom Aalborg, Njård og Larvik. Hennes siste klubb før hun la opp var København.

Mørk vant blant annet Champions League med Larvik, i tillegg til serien, NM og sluttspillet. Hun endte med 18 landskamper for Norge.