... then we take Ekebergsletta

KFUMs 16-åringer skal lade opp til Norway Cup med å vinne USAs største fotballturnering og sjekke amerikanske jenter.

89-årgangen har spilt sammen i ti år. De fleste gutta spiller trolig sin siste Norway Cup sammen denne sesongen, og avskjedsturen har de lagt til Minneapolis i Minnesota.

-  Vi har delt ut kataloger i pøsregn, lempet paller med klær og solgt gulrotkake i tre

og et halvt år for å få råd til

dette, sier trener Jørn Ellingsen.

KFUM stiller med to guttelag i USA Cup, som er Bush-landets største fotballturnering. Med rundt 1000 lag slår den likevel ikke Norway Cup.

-  Vi satser på å vinne turneringa, helt klart. Vi har snakket med Rælingen og Fredrikstad, som har hatt lag med i USA Cup tidligere. De har sagt at nivået er overkommelig. Men med så mange lag blir det sjølsagt hard konkurranse, sier Ellingsen.

Siste tur med gjengen

Hamza Zrelli (16) har gledet seg lenge til USA-valfarten.

 FROM OSLO WITH LOVE: I morgen reiser 30 Oslo-gutter til Minnesota for å spille fotball, bade og sjekke jenter på McDonald\'s. Tropevarme og kakerlakker er eneste bekymring. Foto: Olav Øye
FROM OSLO WITH LOVE: I morgen reiser 30 Oslo-gutter til Minnesota for å spille fotball, bade og sjekke jenter på McDonald\'s. Tropevarme og kakerlakker er eneste bekymring. Foto: Olav Øye Vis mer

-  Det blir garantert bra. Jeg har aldri vært i USA før. Vi var i Danmark på treningsleir i 2003, men det blir liksom ikke helt samme, sier han.

Han vil også gjøre det bra

fordi det trolig er siste gang

han spiller sammen med gjengen.

-  Mange begynner på A-laget og juniorlaget, og vi begynner på gymnaset til høsten. Da blir vi splitta opp. Det er dumt, sier han.

Lagkompisen Fredrik Akselsen (16) har heller ikke vært på andre sida av Atlanterhavet før. Han tror turen blir en utrolig opplevelse. Ikke bare på grunn av fotballen.

Sjarm og humør

-  Vi skal sjølsagt se på bylivet i Minneapolis og sjekke damer. Det er bra for amerikanske jenter å få møte norske gutter. Dette laget har mer humør og sjarm enn de fleste, mener Fredrik.

-  Vi må sjekke opp jentene på McDonald\'s da, skyter lagkaptein Erlend Skaga (16) inn.

-  Det er sikkert bare der de spiser, ler han.

Gutta vet ennå ikke helt hvor mange jentelag som skal være med.

-  Det skal vi fort nok finne ut, ler Fredrik selvsikkert.

Mygg og kakerlakker

Lagkaptein Erlend har lest iallfall litt av hjemmeleksa før turen. Han vet at Minnesota har et solid innslag av norskættede amerikanere.

-  Det kan bli gøy å møte andre nordmenn der. Men jeg er bekymret for varmen. Det er visstnok store sumpområder i Minneapolis. De skaper varme, og da blir det mye kakerlakker og andre skadedyr, sier Erlend med en grimase. Gjengen skal være i USA i 12 dager, og satser på å kare til seg flest mulig inntrykk. Fotballen står likevel i høysetet. Guttene leder sin seriedivisjon og er i kvartfinalen i Oslo-cupen. Spillerne kommer fra hele Oslo, men satser på at samholdet skal ta dem til topps i turneringa.

-  Vi drar til USA for å vinne. Vi tror vi er bedre tekniske enn de amerikanske lagene, ellers får vi satse på disiplin og laginnsats, sier Erlend.Olav Øye, tlf.: 93 68 90 34 E-post: ooy@dagbladet.no

Tips oss om Norway Cup

Har du et morsomt eller spennende Norway Cup-tips? Showet starter 31. juli, men send mail eller sms både før og under turneringa. De beste tipsene belønnes med en iPod!