Theo (15) døde brått

15 år gamle Theo Anderssons hjerte stoppet plutselig i romjula.

DØDE BRÅTT: 15 år gamle Theo Andersson er dypt savnet. Foto: Facebook
DØDE BRÅTT: 15 år gamle Theo Andersson er dypt savnet. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

- Theo Andersson, 15, fra Hudiksvall er ikke lenger i live. Han gikk nylig bort etter et hjertestopp, rapporterte Hudiksvalls Tidning i Sverige første nyttårsdag.

Andersson spilte fotball i idrettsforeningen Strand øst i Sverige.

- Noen dager etter jul fikk han plutselig hjertestopp. Tross en intensiv HLR-innsats gikk det ikke å redde livet hans. Sorgen og savnet er enormt blant familie og venner, skriver idrettsforeningen på Facebook.

I innlegget blir 15-åringen beskrevet som en godt likt lagkamerat utenfor banen, og som en rask og hardtarbeidende fotballspiller.

- Det er forferdelig. Jeg har vært Theos trener i snart 10 år, og hans foreldre har alltid vært der, de er fine mennesker. Dette er så urettferdig, sier Jessica Tommila til Hudiksvalls Tidning.

En medfødt hjertefeil var årsaken til at Anderssons hjerte plutselig og uventet stoppet.

Nå ønsker familien og vennene til 15-åringen å hjelpe Hjärtebarnsfonden i Sverige, som støtter forskning rundt medfødte hjertefeil og hjelper pårørende til de som blir rammet.

EGGEN: Fredag tok kjente og kjære et siste farvel med trenerlegenden Nils Arne Eggen. Vi møtte Erik Hoftun før begravelsen. Video: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Det er viktig at det fortsetter å være midler til forskning så flere slipper å havne i denne situasjonen. Det er en bunnløs sorg, og det er utrolig viktig å hjelpe forskningen. Det får ikke Theo tilbake til oss, men det kan hjelpe andre i framtida, sier treneren Tommila videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer