Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese advarer konkurrentene etter ny utklassing: - Jeg har mer å gå på

Helt overlegen i klassisk stil.

HELT RÅ: Therese Johaug er i en klasse for seg når det gås klassisk langrenn.Foto: AP /Keystone,Gian Ehrenzeller/ NTB Scanpix
HELT RÅ: Therese Johaug er i en klasse for seg når det gås klassisk langrenn.Foto: AP /Keystone,Gian Ehrenzeller/ NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): For tredje helg på rad i verdenscupen, fjerde om du tar med den nasjonale åpningen på Beitostølen, herjet Therese Johaug med konkurrentene i klassisk.

I dag slo hun Marit Bjørgen med 42,5 sekunder, samme differanse som i Kuusamo, noen sekunder bedre enn sist helg da Johaug tauet Bjørgen inn til mål på den avsluttende jaktstarten på Lillehammer.

Nå er det ikke lenger noen tvil om hvem som er den desidert beste klassiskløperen i verden, og alt snakket om at det kan snu fort er ikke lenger så skremmende.

Ikke tilfeldig
For når du vinner hvert eneste renn med rundt 40 sekunder på konkurrentene, om det er i lavlandet eller i mellomhøyden som her i Davos, ja det er du ganske enkelt best.

- Jeg føler jo nå at det ikke er tilfeldigheter leng er. Nå beviser jeg gang på gang at det faktisk er det nivået her jeg har, og det syns jeg er moro, sier Johaug til Dagbladet etter løpet.

Seiersmarginene Johaug nå har vekker oppsikt også hos konkurrentene. Marit Bjørgen er veldig lite fornøyd med at hun taper så mye til Johaug i de lette partiene, men tror hun skal nærme seg Dalsbygd-ekspressen utover i sesongen.

- Jeg taper altfor mye i dag, og det frustrerer meg litt, men jeg håper jo at jeg tar det igjen i løpet av sesongen, sier Bjørgen til Dagbladet.

I form nå
Og selv Johaug er overrasket over hvor lett det går om dagen. Likevel føler hun ikke at hun er i sin beste form.

- Jeg hadde ikke helt sett for meg at jeg skulle gå og vinne renn på renn nå. Jeg er jo i veldig god form om dagen, det er det jo ikke noe å legge skjul på, men jeg føler jo at jeg kan toppe formen enda litt mer. Jeg har jo ikke akkurat lada opp til det rennet her heller, så kanskje det er først nå jeg virkelig får resultater av all treninga jeg har gjort de siste åra, sier Johaug.

Avstanden ned til de andre er så stor at det skal godt gjøres å komme utenom Johaug på pallen i klassiske løp denne sesongen. På toppen av det vant hun som kjent femkilometeren i fristil på Lillehammer sist helg også.

- Ja, hun kan være i form nå, så får vi andre ta henne senere. Neida, jeg tror jo ikke det, men vi må prøve i hvert fall, ler Heidi Weng.