Therese elsker monsterbakker - også om sommeren

Gi Therese Johaug (24 år i dag!) ei bratt fjellside - og dagen er reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASOLO (Dagbladet): Therese Johaug og langrennsjentene er for tida i Seissler Alm og samler treningstimer og røde blodlegemer i høyden. Therese tjuvsrtartet litt på samlinga og dro til Asolo før helga, for å kombinere sponsoroppdrag for scarpa-fabrikken og trening.
Dagbladet var med - og fikk møte ei usedvanlig treningsvillig jente.

For selv om Therese har oppdrag knyttet til sponsorene sine, er treningsøktene alltid første prioritet. Alltid.

- Jeg må få trent, det er det viktigste, sier hun.

Monsterbakke Da bagasjen med rulleskiene og alt treningstøyet ikke ble med flyet til Venezia, men først skulle komme dagen etterpå, tok hun det først sporty. Til morgenøkta dagen etterpå - en tre timers løpetur i over 30 graders varme, lånte hun ei pent brukt t-skjorte av manager Jørn Ernst.

Men da timene gikk og kveldens rulleskiøkt nærmet seg, uten at noen bagasje kom, fikk det ellers så sprudlende humøret en merkbart dalende kurve.

Therese hadde planlagt ei skikkelig hardøkt i monsterbakken Monte Grappa, en 27 kilmeter lang sammenhengende stigning  med 1750 høydemeter.

For folk flest er ikke slikt engang gjennomførbart. For Therese er det både morsomt ogg nyttig.

- Det er i slike bakker en virkelig får noe ut av øktene. Her kan jeg veksle mellom staking og diagonal. Jeg kan legge inn rykk og jeg kan perfeksjonere teknikk. Fryktelig surt å miste denne økta, sier hun.

Men det gjorde hun ikke, bagasjen kom omsider, og det gjorde humøret til Therese også. Hun lyste opp da varebilen med rulleski og treningstøy rullet inn på hotelltunet.

Hun skjønte at hun alikevel skulle få pine seg slev i drøye to timer selv.

- Deilig, dette skal bli bra, sa Therese og la i vei oppover bakken, noe du kan se på videoen.

Mer styrketrening Johaug er som vanlig supermotivert foran sesongen som kommer. Både Tour de Ski og VM er fristende gulrøtter, og Therese gjør det hun kan for å hevde seg i begge. Ikke minst har hun satset mye mer på styrketrening denne sesongen.

- Det må mer musker til for å henge med i spurter og for å komme videre fra sprintprologer. Derfor for har jeg intensivert styrketreninga og kjører på med det tre-fire dager i uka, sier Therese til Dagbladet.

Resultatene er allerede synlige. Jenta har fått mer muskler på kroppen.

Oppover monsterbakken står sener og muskler i spenn på den ytterst veltrente kroppen.

- Det må mer kraft til skal jeg kunne henge med disse spurtkanonene til vinteren, sier Therese og sikter selvsagt først og fremst til Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk.

- Muskler har jeg bruk for både i Tour de Ski, i VM, i verdenscupen og ikke minst for å komme videre fra sprintprologene. Det er bare å gjøre jobben, sier Therese.

Etter at hun flyttet til Oslo, er hun en flittig gjest på Olympitoppen og trener styrke med ekspertene der tre-fire ganger i uka.

- Jeg har allerede merket at det har hjulpet. Testene jeg gjør, viser det og jeg merker det også når jeg er ute og trener. Jeg kjenner med sterkere. Det er en god følelse, sier Therese til Dagbladet.

VIL BLI BEST: Therese Johaug. 
Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
VIL BLI BEST: Therese Johaug. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer