FOLKETS FAVORITT: Therese Johaug signerer villig autografer til franske barn under verdenscuprennene i La Clusaz i helga. Her hjemme er Johaug den personen flest nordmenn ønsker å gå på tur med, ifølge en fersk spørreundersøkelse.Foto: AP Photo/Laurent Cipriani
FOLKETS FAVORITT: Therese Johaug signerer villig autografer til franske barn under verdenscuprennene i La Clusaz i helga. Her hjemme er Johaug den personen flest nordmenn ønsker å gå på tur med, ifølge en fersk spørreundersøkelse.Foto: AP Photo/Laurent CiprianiVis mer

Therese er jenta flest nordmenn vil gå skitur med

- Det var da voldsomt, sier Johaug.

LA CLUSAZ (Dagbladet): I en fersk spørreundersøkelse MMI har gjort for Sportsbransjen har nordmenn blitt spurt om hvem de helst kunne tenke seg å gå på skitur med.

Nordmenns soleklare favoritt er Therese Johaug. I spørreundersøkelsen er hun et hav av stemmer foran statsminister Jens Stoltenberg og helseminister Jonas Gahr Støre.

Voldsomt
- Oi, det var koselig å høre, utbryter Johaug med et smil da Dagbladet forteller henne at hun er nordmenns turfavoritt.
 
- Ifølge undersøkelsen er det til og med flere som vil gå på tur med deg enn med Jens Stoltenberg.

- Det var da voldsomt! Det var da veldig koselig å høre at folk vil møte meg ute i naturen og i løypa og gå på tur med meg.

Spennende person
Landslagskolleger som Marit Bjørgen og Petter Northug når ikke Johaug til knærne på popularitetsbarometeret. Ikke engang en gammel helt som Bjørn Dæhlie er en like populær turkamerat.

- Hvorfor tror du at nettopp du er på toppen av denne lista?

- Det er vanskelig for meg å svare på. Jeg er den jenta jeg alltid har vært. Jeg står godt i meg selv, og er trygg på hvem jeg er. Men det viser kanskje at folk setter pris på meg og det jeg gjør i langrennssporet? At de kanskje syns jeg er en spennende person?

-Therese er ikke bare en dyktig skiløper men også en flott rollemodell for unge. Blant de under 30 er ingen i nærheten av å være et like populært turfølge, sier Bård Kristiansen, administrerende direktør i Sportsbransjen AS, som står bak undersøkelsen.

Går fra turfølget?
De som har fulgt med Johaug i langrennssporet de siste årene vet at det virkelig går unna med 24-åringen fra Dalsbygd. Johaug ble nummer to i kraftprøven Tour de Ski på nyåret, og også i helgen viste hun at hun tilhører de tre aller ypperste langrennsløperne i verden.

Med andreplassen på ti-kilometer jaktstart i franske La Clusaz, der hun bare ble slått av en svært konkurransesugen Marit Bjørgen, viste hun igjen at hun er vanskelig å gå fra i sporet.
 
- Det er stor sjanse for at du kommer til å gå fra de fleste av dem som har svart i denne undersøkelsen?

- Nei... Det kommer kanskje an på hvor langt vi skal gå, ler Johaug.