TUNG DAG: Den klassiske 15-kilometeren på Beitostølen ble ei treningsøkt for Petter Northug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TUNG DAG: Den klassiske 15-kilometeren på Beitostølen ble ei treningsøkt for Petter Northug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Therese har tatt et vanvittig steg

Nå er det Petter Northug som må spørre om råd.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Etter to gode konkurranser på Beitostølen, ble dagens klassiske 15-kilometer en nedtur for Petter Northug. Han endte til slutt på en 24.-plass, nesten to minutter bak vinneren Chris André Jespersen.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å sove i natt, det her gjør vondt, sier Northug.

Det brede gliset avslører ironien. Northug tar ikke nederlaget veldig tungt.

- Jeg kjente på oppvarminga at det kom til å bli tre tunge runder. Så jeg måtte justere farten fra start og prøve å presse bra, forteller han.

Så på damene At det kom en tung dag, kan ha noe med magesjukdommen som kostet Northug en treningsuke rett før sesongstart.

- Men det kunne ha kommet en tung tredjedag her på denne tida av året selv om jeg hadde vært frisk også, erkjenner Northug.

Før løpet var langrennskongen heller ikke mer innestengt i sin berømte mentale boble enn at han fikk med seg deler av Therese Johaugs superløp. Johaug smadret Marit Bjørgen med over 52 sekunder på 10 kilometer.

Etterpå omtalte Thomas Alsgaard som det beste klassiskløpet han har sett av en kvinnelig langrennsløper, mens landslagstrener Egil Kristiansen utropte løpet til Johaugs beste noen gang.

- Mer kraft Petter Northug er like imponert.

- Therese har tatt et vanvittig steg. Nå er det mer kraft, hun trykker mer ned mot underlaget og får med seg farta framover. Det er ikke bare frekvens lenger, så hun har nok tatt et skikkelig steg rent teknisk, og det har løftet henne mye, fastslår Northug.

At det ligger an til et tronskifte, tror han likevel ikke. Northug mener Marit Bjørgen har mye å gå på.

- Bjørgen har vært litt mer preget av sykdom enn Therese. Du ser det på gangen hennes her at hun har mye å gå på, så når hun får overskudd og blir pigg igjen, tror jeg fortsatt marit blir vanskelig å ha med å gjøre, sier han.

Rollene snudd? Før helga fortalte Therese Johaug til Dagbladet at Petter Northug har gitt henne noen tekniske råd. Nøayktig hva, vil ikke Northug avsløre.

- Men nå er det jeg som må spørre Therese om råd, smiler han.

SUPERLØP: Therese Johaug hylles av de fleste etter sitt beste løp noen gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUPERLØP: Therese Johaug hylles av de fleste etter sitt beste løp noen gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer