Therese Johaug drømmer om egen kleskolleksjon

- Jeg har mange ideer.

MOTEBEVISST: Therese Johaug drømmer om å få et eget klesmerke. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
MOTEBEVISST: Therese Johaug drømmer om å få et eget klesmerke. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

SEISSER ALM (Dagbladet): Overfor Dagbladet røper Johaug at hun tenker alvorlig på å få sin egen kleskolleksjon på beina.

- Det er en drøm jeg har. Og det kunne vært veldig morsomt om det kunne bli virkelig en vakker dag en eller annen gang, sier Therese.
Som jenter flest er hun interessert i klær, og - fortsatt som jenter flest - liker å kle seg i klær hun synes er kule de sjeldne gangene hun slipper unna treningsdressen.

- Jeg har mange ideer rundt dette, men det er litt tidlig å komme med dem nå, sier Therese til Dagbladet.

Men noe kan hun si.

"Snust" på markedet - Vi har sett litt på ulike ideer og konsepter, og muligheten for å utvikle noe, både innen mote, sport og fritid. Men det er ikke bare å lage et eller annet plagg, sette navnet sitt på det og tro det går bra av seg selv, sier Therese.

Skal "The Johaug Brand" bli noe av, vil Therese være sikker på at hun har det rette konseptet, de rette produktene og de rette samarbeidspartnerne. Derfor har hun, sammen med manager Jørn Ernst, vært ute og "snust" litt på markedet.

- Dette er ikke noe vi har kompetanse på selv, derfor har vi knyttet noen kontakter med aktører som har nettopp kompetansen, erfaringen og kunnskapen om utvikling av merkevarer innen denne bransjen, sier Ernst.
Og legger til:

- Vi har jo sett mulighetene for at Therese kunne lage sine egne produkter under et eget brand, andre har jo gjort det med stor suksess. Men dette er en tøff bransje, og man skal vite hva man driver med.

Morsomt å sy - Hvor delaktig er Therese i dette?

- Tiden hennes er jo begrenset, men jun kommer med innspill og ideer og har klare meninger om hvordan ting skal være, sier Ernst. Johaug er ikke helt uvant med å designe klær, hun har laet opptil flere sommerkjoler "på loftet" til eget bruk sammen med venninnen Sølvi Westlie.

- Det er morsomt å holde på med slikt, en fin avveksling fra treninga, sier Therese.

- Men om det blir noe mer, vet jeg ikke enda. Foreløpig er dette bare en ide som er på utviklingsstadiet. Jeg håper det kan bli noe av en gang, men aner ikke om det blir det, sier Therese Johaug til Dagbladet.

PRØVEKJOLE: Therese Johaug liker å sy. Denne kjolen, som Malene Westlie her poserer i, ble resultatet av ei leken økt ved symaskinen.
Foto: Privat
PRØVEKJOLE: Therese Johaug liker å sy. Denne kjolen, som Malene Westlie her poserer i, ble resultatet av ei leken økt ved symaskinen. Foto: Privat Vis mer