BRUDD I HÅNDA: Therese Johaug falt og pådro seg et brudd i hånda under en løpetur i sveitsiske Seiser Alm forrige uke.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BRUDD I HÅNDA: Therese Johaug falt og pådro seg et brudd i hånda under en løpetur i sveitsiske Seiser Alm forrige uke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Therese Johaug falt og pådro seg brudd i hånda

- Ikke bekymringsfullt.

(Dagbladet): I forrige uke falt Therese Johaug under en løpetur i sveitsiske Seiser Alm og brakk hånda. Bruddet skal ikke være så alvorlig at det får konsekvenser for sesongoppkjøringa. Hun slipper gips.

Johaug tok for seg med venstre hånd og traff en stein, og fikk et lite brudd i mellomhåndens pekefingerben.

I en pressemelding sendt ut i formiddag kommer det fram at Johaug har vært til konsultasjon ved en spesialklinikk i Davos, og at det venter et kirurgisk inngrep i morgen.

- Therese gjennomfører et enkelt, kirurgisk inngrep på klinikken i Davos i morgen tidlig hvor det settes to-tre skruer i pekefingerbenet. Hun slipper gips og kan trene alternativt allerede dagen etter. Skaden er ikke bekymringsfull og får ingen konsekvenser for sesongoppkjøringen, sier langrennslandslagets lege Fredrik Bendiksen.

Therese Johaug ser i kjent stil positivt framover. Nå venter altså alternativ trening for 27-åringen, i en 10-dagers periode.

- Selvfølgelig var det synd at det skjedde, men det er et hell i uhell med kun skadet pekefingerben i venstre hånd. Så langt i sommer har jeg lagt ned veldig bra trening og føler meg i god form, så alternativ trening ser jeg positivt på og vil gjøre det beste ut av de mulighetene jeg har, sier Therese Johaug.

Landslagstrener Egil Kristiansen sier det ikke er noe dramatikk i skaden.

- Det er jo selvsagt litt uheldig for Therese at dette skjer, men det er ingen dramatikk i denne skaden. Etter de ti dagene kan hun trene på rulleski med staver. Utover det får ikke skaden noen andre konsekvenser, sier Kristiansen.