Helene Marie Fossesholm (16) begeistrer Therese Johaug

Therese Johaug forbløffet over sin 16 år gamle arvtaker: - Minner om meg

Overfor Dagbladet hyller Therese Johaug 16 år gamle Helene Marie Fossesholm, omtalt som «den nye Johaug». Langrennsstjerna kjenner seg igjen i supertalentet og spår et sensasjonelt tidlig gjennombrudd.

IMPONERT: Therese Johaug synes det er veldig spennende å følge stortalentet som blir beskrevet som den nye Therese Johaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IMPONERT: Therese Johaug synes det er veldig spennende å følge stortalentet som blir beskrevet som den nye Therese Johaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vidar Løfshus' alarm om norsk kvinnelangrenns framtid er godt begrunnet i lys av talentstoppen som Dagbladet problematiserte forrige måned.

For ti år siden startet en gullperiode hvor talentene kom på rekke og rad: 87-modell Astrid Uhrenholdt Jacobsen, 88-modellene Therese Johaug og Marthe Kristoffersen, 89-modell Kathrine Harsem, 90-modellene Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla og 91-modellene Heidi Weng, Ragnhild Haga og Martine Ek Hagen.

Men så stoppet det opp.

I stedet har svenskene fått opp en rekke stortalenter i generasjonene hvor det har vært tørke i norsk kvinnelangrenn. Stina Nilsson (1993), Anna Dyvik (1994) og Jonna Sundling (1994) og Ebba Andersson (1997) har kommet opp i årgangene hvor Norge har slitt med å få fram nye enere. I tillegg herjet Frida Karlsson (1999) i årets junior-VM.

Russisk varsko

I U23-cupen i verdenscupen er det russerne som dominerer på lista hvor beste norske kvinne under 23 år er nr. 7, Tiril Udnes Weng, som for øvrig vant sprintgull i U23-VM.

1995-generasjonen med Natalja Neprayeva, Julia Beloruka og Anastasija Sedova gir konturene av en ny russisk gullgenerasjon på kvinnesiden, etter mange års tørke i kjølvannet av dopingdommene til Julia Tsjepalova, Olga Danilova, Larissa Lazutina og co.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer