Therese Johaug klarte nesten det «umulige»

- Jeg skulle bare ønske at jeg hadde startet et halvminutt tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Therese Johaug og Kristin Størmer Steira stod foran en «umulig» oppgave foran den siste etappen av årets Tour de Ski. I realitetet kjempet de to jentene om andreplassen bak den suverene vinneren Justyna Kowalczyk.

Therese Johaug gjorde likevel et iherdig forsøk, og på et tidspunkt trodde nok mange at det kunne komme et skikkelig sjokk på den siste etappen. Hun tok innpå 16 sekunder allerede ved den første passeringen, og spiste opp forspranget for hvert stavtak. Men til slutt måtte hun innse at det ikke var nok.

- Det var en veldig bra dag. Jeg tok inn mye, det skulle bare vært litt mindre før start. Jeg trodde kanskje jeg ville ta innpå litt under minuttet på en god dag. Det er veldig bra. Jeg er veldig fornøyd. Jeg skulle ønske jeg hadde startet et halvminutt før, men åkke som var hun den verdige vinneren i dag, sier Johaug til NRK.

Tøffeste i mitt liv Justyna Kowalczyk var naturligvis fornøyd etter løpet.

- Den første Tour de Ski-seieren var vanskeligst, men dette var den tøffeste etappen i mitt liv. Jeg er bare glad for å vinne, sier Kowalczyk via NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer