Therese Johaug klarte nesten det «umulige»

- Jeg skulle bare ønske at jeg hadde startet et halvminutt tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Therese Johaug og Kristin Størmer Steira stod foran en «umulig» oppgave foran den siste etappen av årets Tour de Ski. I realitetet kjempet de to jentene om andreplassen bak den suverene vinneren Justyna Kowalczyk.

Therese Johaug gjorde likevel et iherdig forsøk, og på et tidspunkt trodde nok mange at det kunne komme et skikkelig sjokk på den siste etappen. Hun tok innpå 16 sekunder allerede ved den første passeringen, og spiste opp forspranget for hvert stavtak. Men til slutt måtte hun innse at det ikke var nok.

- Det var en veldig bra dag. Jeg tok inn mye, det skulle bare vært litt mindre før start. Jeg trodde kanskje jeg ville ta innpå litt under minuttet på en god dag. Det er veldig bra. Jeg er veldig fornøyd. Jeg skulle ønske jeg hadde startet et halvminutt før, men åkke som var hun den verdige vinneren i dag, sier Johaug til NRK.

Tøffeste i mitt liv Justyna Kowalczyk var naturligvis fornøyd etter løpet.

- Den første Tour de Ski-seieren var vanskeligst, men dette var den tøffeste etappen i mitt liv. Jeg er bare glad for å vinne, sier Kowalczyk via NRK.

- Fantastisk Therese Johaug hadde det beste utgangspunktet av de to norske jentene. Jenta fra Dalsbygda i Os hadde et forsprang på ti sekunder ned til Størmer Steira. Det var et stort spørsmål om de to ville gå sammen for å forsøke å knekke sammenlagtlederen, men til det var Johaug alt for sterk.

BARE NESTEN: Therese Johaug gratulerer den suverene Tor de Ski-vinneren Justyna Kowalczyk.  FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BARE NESTEN: Therese Johaug gratulerer den suverene Tor de Ski-vinneren Justyna Kowalczyk. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg prøvde å ta ryggen hennes uten å gå for hardt. Det er tungt å gå for seg selv, men jeg ville veldig gjerne ha den tredjeplassen. Det er fantastisk å ta den. Det har vært gode dager hver dag, sier Steira til NRK.

Johaug kjørte på fra start og tok tidlig innpå mange sekunder på Kowalczyk. Underveis begynte til og med de norske kommentatorene å tro på at hun kunne utføre et mirakel.

- Hun går så fort nå at vi må ha døra på gløtt til at det kan bli et sjokkløp av Therese, sa Torgeir Bjørn via NRK.

Tok sin fjerde seier Men etter 8,5 kilometer ble det klart at den suverene polske jenta ville ta sin fjerde Tour de Ski seier. Kowalczyk gikk i mål snaut 28 sekunder foran en heroisk Therese Johaug, og ble liggende langflat i målområdet etter den dramatiske etappen.

Kristin Størmer Steira måtte konsentrere seg om sitt eget løp, men hadde full kontroll på tredjeplassen. Det var hennes første pallplass i Tour de Ski.

TO PÅ PALLEN: Therese Johaug heier frem Kristin Størmer Steira ssom ble nummer tre i Tor de Ski. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TO PÅ PALLEN: Therese Johaug heier frem Kristin Størmer Steira ssom ble nummer tre i Tor de Ski. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fem og Heidi Weng nummer seks. Fire norske jenter blant de seks beste.

- Det Therese gjør i dag er imponerende. Det var en veldig god laginnsats, sa Marit Bjørgen via NRK.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer