Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug knuste konkurrentene i NM

- Jeg var skikkelig nervøs før start i dag, sier Johaug etter gull i terreng-NM.

GULL: Therese Johaug (31) tok NM-gull i terrengløp i Frognerparken søndag 13. oktober. Video: Marie Røssland Vis mer

FROGNER (Dagbladet): Therese Johaug (31) var en av de store favorittene til å ta NM-gull i terrengløp i dag.

Og dama fra Dalsbygda innfridde til fulle.

- Det var kjempeartig å løpe her. Det var skikkelig Kollen-stemning uti her. Jeg tenkte bare: «Shit, så heldig jeg er», sier Johaug til Dagbladet.

Til slutt var hun hele 28,5 sekunder foran nummer to, Sigrid Jervell Våg.

- Jeg var en liten tur i Frognerparken i går og sjekket løypa. Jeg tenkte «shit», dette kommer til å bli et hardt løp. Men når jeg først fant flyten og kom inn i det, gikk det bra, sier Johaug.

Selv var hun beskjeden og ville ikke gå med på at hun «knuste» konkurrentene.

- Jeg vet at jeg er god å løpe. Det beviste jeg på Hamar også. Jeg vet at jeg har kapasiteten, men jeg har ikke deltatt i så mange løp før. Men det er veldig artig å være med og utfordre seg i en annen sport også, sier hun videre.

- Det er fint for meg å kjenne på konkurranseinstinktet, jeg var skikkelig nervøs før start i dag. Det er en veldig, veldig fin trening til sesongen, sier hun videre.

Nå kan det bli 10 000 meter under EM i Paris neste år.

- Jeg har veldig lyst, jeg har det, men klart jeg skal være i form. Jeg har ikke lyst å reise dit om jeg ikke er i den formen jeg er i dag, sier Johaug til samlet presse etter løpet.

KUNNE JUBLE: Therese Johaug var overlegen under NM. Foto: Bjørn Langsem
KUNNE JUBLE: Therese Johaug var overlegen under NM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Bra for motivasjonen

Den suverene NM-vinneren var opptatt av å presisere at løpinga ikke skal gå ut over det hun skal prestere i langrennssporet.

- De rundt meg synes det er veldig artig at jeg prøver meg i andre idretter, men det skal ikke gå ut over langrennstreninga. Det er jeg veldig bevisst på. Men å ha noe annet å tenke på motivasjonsmessig er veldig godt for meg med tanke på at jeg har vært med så lenge i «gamet».

- Jeg har gjort det samme år på år, og da er det artig å gjøre noe annet, sier Johaug.

Spenning

Langrennsløperen har i sommer lagt inn løpekonkurranser i oppkjøringen til langrennsesongen. Det var knyttet spenning til om hun ville gå helt til topps på sekskilometeren, hvor VM-deltaker Karoline Bjerkeli Grøvdal ikke deltok.

Det var derfor ventet at Johaug ville få mest konkurranse fra fjorårets NM-vinner Sigrid Jervell Våg, som blant annet er en 1500 meter-løper.

Og det var duoen som tidlig la seg i teten, med Jervell Våg fremst som fartholder. Johaug, en av få med solbriller for anledningen, tok ryggen hennes. Det var planlagt at hun ikke skulle gå hardt ut på første runde.

Etter en kilometer var rollene snudd, med Johaug i front. Sammen med Maria Sagnes Wågan fikk trioen en luke til de øvrige.

SER DU DET?: Therese Johaug kaller det hele for et langrennsfenomen. Video: Marie Røssland / Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Økte avstanden

Det tok ikke lang tid før Johaug fikk en solid luke til Wågan og Våg. Etter to kilometer var det sju sekunder ned til Våg og ni sekunder til Wågan.

Våg fikk på sin side en luke til Wågan etter hvert, samtidig som avstanden til Johaug var nokså stabil på åtte sekunder etter tre kilometer. Etter fire kilometer var avstanden mellom tetduoen økt til 15 sekunder.

Med én kilometer igjen til mål ledet Johaug med 20 sekunder. Og langrennsutøveren så seg aldri tilbake.

Våg ble nummer to og Wågan kom i mål tre sekunder bak henne på en tredjeplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media