GÅR VERDENSCUP: Therese Johaug er spent før verdenscuprennene i Kuusamo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GÅR VERDENSCUP: Therese Johaug er spent før verdenscuprennene i Kuusamo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Johaug tilbake i verdenscupen:

Therese Johaug om svensk stunt: - De får stå for det

Publisert på liste som «en av jukserne som er tilbake i sporten».

RUKA/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug (30) landet på finsk jord i ettermiddag og går i helga sitt første verdenscuprenn på over to år.

- Jeg gleder meg til å gå verdenscup igjen. 10 kilometer klassisk er en av favorittdistansene mine, så jeg gleder meg veldig til å få på startnummer på søndag, sier Johaug til Dagbladet og øvrig presse som møter henne på Kuusamo Airport.

Langrennsløperne tjuvstartet sesongen på Beitostølen sist helg - men det er først nå det virkelige alvoret starter med verdenscup.

- På Beitostølen kjente jeg at konkurransegleden er til stede. Det var det viktigste svaret jeg fikk, sier Johaug.

Hun fortsetter:

- Det er lenge siden sist og 2,5 år er lenge utenfor verdenscup. Jeg ønsker å komme tilbake og kjempe i toppen. Jeg vil tilbake på det nivået jeg var på, sier hun.

Flere har spekulert i hva slags mottakelse Johaug får blant finnene i Kuusamo etter soning av dopingdommen. Johaug selv har et avslappet forhold til dette.

- Jeg må ta det jeg får. Jeg kan ikke styre alt rundt meg og folk i løypa. Jeg skal ha fokus på meg selv og jobben jeg gjør. Folk får gjøre som de vil, sier Johaug.

Svenske Expressen markerer også at Johaug er tilbake, der hun presenteres på ei liste med blant annet Mika Myllylä, Johann Mühlegg og Johannes Dürr. , der alle ble tatt for bloddoping.

- De (mediene) får stå for det. Jeg kan se meg selv i speilet og vet at jeg aldri har forsøkt å jukse, sier Johaug.

- Jeg har bare tenkt at jeg gleder meg til å komme hit. Det er mye oppmerksomhet rundt meg, men det tenker jeg på som positivt. Jeg vet selv hva jeg har gjort og hva jeg står for, sier skiløperen fra Dalsbygda.

Sist helg viste Johaug at hun er i form der hun vant begge distansene hun stilte til.

- En ting er konkurranser, det rundt er noe annet. Jeg har hatt noen rolige dager etter Beitostølen, har nullstilt meg og er mentalt klar. Jeg føler det fysiske er på plass og at jeg er på samme nivå som for to år siden. Det er vanskelig å sammenligne. Jeg vet ikke hvor jeg står etter to år utenfor konkurranser, sier hun.

Johaug planlegger en skitur i ettermiddag og så skal hun ta en rolig lørdag.

I verdenscupåpningen er det sprint lørdag og 10 km klassisk søndag for kvinnene. Johaug går bare søndag.