Therese Johaug suveren igjen

Dalsbyda-ekspressen knuste konkurrentene på Beitostølen, mens både Ragnhild Haga og Silje Theodorsen sendte en kruttsterk søknad om verdenscuptur til Finland.

VANT: Therese Johaug også kvinnenes 10 km fristil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT: Therese Johaug også kvinnenes 10 km fristil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug var igjen ustoppelig over 10 kilometer på Beitostølen. Hun satte inn et voldsomt kjør etter halvgått løp. Heidi Weng ble nummer to foran Ragnhild Haga.

Dermed tok Johaug som bestilt også i år distansedobbelen i den nasjonale sesongåpningen i langrenn. Det er fjerde gang på rad hun greier det.

- Det var et raskt føre og høy fart. Jeg er glad jeg greide å prestere på den måten jeg gjorde, sier Therese Johaug til Dagbladet, før hun påpeker at hun nok kommer til å ha enda mer å gå med framover.

Solid igjen

Lørdag vant Johaug 10-kilometeren i klassisk stil med 43,9 sekunder ned til Heidi Weng. Dagen etter skilte det 35,4 til Weng da distansen ble gått i fri teknikk.

33-åringen ledet med 17,2 sekunder halvveis. Hun økte tempoet markant de fem siste kilometerne.

- Jeg ble fort stiv, men jeg taklet det også. Det er uvant, men det kan skje i en periode med mye trening. Jeg er veldig fornøyd, sier Heidi Weng til Dagbladet.

FAVORITTENE INFRIDDE: Therese Johaug og Hans Christer Holund leverte varene og vant henholdsvis 10 - og 15-kilometeren på Beitostølen. Noen valgte derimot å protestere mot regelverket, og den slovenske sprinteren Eva Urevc slår tilbake mot kritikerne. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Uttaksdrama

Ragnhild Haga ble nummer tre på dagens renn. Og med det gir hun Ole Morten Iversen hodebry søndag ettermiddag.

Det store spørsmålet etter den nasjonale åpningen på Beitostølen er hvem som får lov til å gå verdenscupåpningen i Ruka neste helg. Både Ragnhild Haga (fem lørdag og tre søndag) og Silje Theodorsen (tre lørdag og fire søndag) har seilt opp som aktuelle kandidater.

Egentlig er det maks én plass ledig, men med småsykdom i landslagstroppen og noe usikkerhet kan det fort åpne seg noen muligheter før troppen presenteres mandag halv ett.

Ragnhild Haga sier at Ole Morten Iversen skulle ta en prat med henne søndag ettermiddag.

- Vi får se hva han sier. Jeg er spent, men håper at jeg får noen tydelige svar. Det er gøy å levere både for meg selv, treneren min, støtteapparat, kjæresten min og folk som har troa på meg. Mange har stilt spørsmål til meg, sier Haga til Dagbladet.

Silje Theodorsen fortsetter:

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg vet ikke med Ruka. Jeg føler at jeg har sendt inn en ok søknad, så får vi se hva de velger å gjøre

LEVERTE GODT: Ragnhild Haga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEVERTE GODT: Ragnhild Haga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kabal

Anne Kjersti Kalvå og Helene Marie Fossesholm sto over dagens renn, men ellers er det norske troppen friske og raske. Ole Morten Iversen forteller at de kommer til å ha en stor jobb med å ta ut laget søndag.

- Nå skal vi sette oss ned og telle opp. Det som gjør det vanskelig er at det er to ulike øvelser. Noen kan gå begge. De på landslaget prioritets først, men de må også være friske og raske. Det puslespillet skal vi se på nå. Ragnhild vil få beskjed at hun er med i det puslespillet, sier Ole Morten Iversen.

TAR UT LAGET: Kvinnetrener Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR UT LAGET: Kvinnetrener Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Viaplay-ekspert Åge Skinstad tror fort enten Theodorsen eller Haga kan få en plass i Finland:

- De har gått fort begge to. Jeg har ikke finregnet på tidene, men ser vi inn mot OL er det ingen tvil om at Haga, som tittelforsvarer, er den mest aktuelle dit. Så er spørsmålet om de har en ledig plass i det hele tatt. Hvis de seks utøverne som går sprint ikke går distanse, så har de en plass ledig. Den tror jeg går til Haga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer