Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Therese vet godt at hun har kontroll på dette

Ingvild Flugstad Østberg (25) fnyser av favorittstempel.

OUTSIDER: Ingvild Flugstad Østberg imponerte stort på 15 kilometeren i Lenzerheide, men fnyser av egne seierssjanser i Tour de Ski. Foto: NTB Scanpix
OUTSIDER: Ingvild Flugstad Østberg imponerte stort på 15 kilometeren i Lenzerheide, men fnyser av egne seierssjanser i Tour de Ski. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg viser til stadighet fram hvilke steg hun har tatt som langrennsløper.

Tida som spesialsprinter er definitivt over. I dag ble hun toer på den 15 kilometer lange fellesstarten i ei tøff løype i Lenzerheide. Umulige Therese Johaug vant selvsagt, men slo ikke Flugstad Østberg med mer enn 38 sekunder.

- Jeg er skikkelig overrasket over at det ikke ble mer, sier Flugstad Østberg, som gikk så fort at en kapasitet som Heidi Weng ikke hadde mulighet til å følge.

Etter at det intrikte systemet med bonussekunder har vært gjennom kalkulatoren, viser fasiten at Johaug kun leder med fem sekunder på Flugstad Østberg i sammendraget.

- Den bakken er Therese sin Og det visste selvsagt Johaug å poengtere, da hun - som i går - utropte Flugstad Østberg som en favoritt til å vinne hele Tourén sammelagt.

- Ha. Det sier hun bare for å kvitte seg med litt press selv. Innerst inne er jeg sikker på at Johaug vet at hun har full kontroll på dette. Hun er jo så rå i den siste bakken at ingen kan følge henne der. I alle fall ikke jeg.

- Hvorfor ikke du? Du har gjort enorme framskritt i vinter?

- Joda, og det er lenge siden jeg har gått en så bratt bakke. Kanskje er jeg plutselig god der også? Nei du, den bakken er Therese sin.
 
Vil være på hugget - Men det er selvsagt gøy å være med i toppen, jeg skal klore meg fast og gjøre alt jeg kan framover, jeg. Nøkkelen nå blir å få restituert skikkelig, være mentalt på hugget til et nytt skirenn hver eneste dag.

- Samtidig vet jeg jo at det bare skal en eneste dårlig dag til før du raser i sammendraget. Men så langt har i alle fall Tour de Ski vært skikkelig moro. En kan jo håpe at det varer litt til, sier Ingvild Flugstad Øsberg.

I morgen går jentene en fem kilometer jaktstart i Lenzerheide før turen går videre til Oberstdorf der det blant annet står en ny sprint på programmet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media