SESONGEN MOT SLUTTEN: Therese Johaug ser tilbake på en sesong med både høydepunkter og skuffelser. Foto: Jens O. Kløvrud / Dagbladet
SESONGEN MOT SLUTTEN: Therese Johaug ser tilbake på en sesong med både høydepunkter og skuffelser. Foto: Jens O. Kløvrud / DagbladetVis mer

Thereses peker ut tre høydepunkter denne sesongen

Og den største skuffelsen var åpenbar.

GÅLÅ (Dagbladet): Therese Johaug tapte finalen mot Marit Bjørgen under NM-avslutningen på Gålå, men ser tilbake på en store sesong.

- Høydepunktene har vært flere, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Stafetten den største nedturen

- Øverst rangerer jeg nok den store krystallkula som bevis på at jeg vant verdenscupen. Det hadde jeg bare drømt om.

- Men at jeg kom hjem med en individuell OL-medalje var også stort. Og det tredje jeg vil ta med er selvsagt Tour de Ski-seieren.

- Og den største skuffelsen?

- Den er åpenbar. Stafetten under OL, kommer det kjapt fra Therese som tapte den siste duellen mot Marit Bjørgen.

- Sølvet i dag var greit mot verdens beste langrennsløper, sier Therese Johaug og skotter bort på Marit  som igjen viste hvem som var spurtsjef.

Marit fortsatt best
Men hjemme i Dalbygda står den store krystallkula som viser at du er vinner av verdenscupen — og dermed verdens beste?

- Ja, men Marit tok med seg individuelle OL-gull og selv om vi kjempet jevnt de siste konkurransene, må en huske at Marit var sjuk og ikke fikk med seg Tour de Ski, unnskylder Johaug.

Da duoen jagde hverandre rundt i løypene under NM-avslutningen på Gålå, var det slik vi har sett dem så ofte denne vinteren. Halvveis på tremila var Johaug-Bjørgen alene i tet med Kristin Størmer Steira i et lite vakum bak.

Glad det er over
I mål var det reprise fra OL — gull til Marit, sølv til Therese og bronse til Kristin.

- Er du glad sesongen nå er over?

- Ja, det er godt det er over og artig å avslutte i godværet med mini Holmenkoll-stemning langs løypa, sier Therese Johaug til Dagbladet.

Nå bli det noen ubetydelige renn i april, noen ukers hvile — så er det på igjen mot en sesong der VM i Falun er det naturlige høydepunktet.
  Skal bli mer eksplosiv
- Hvilke oppgaver legger du på deg selv for å ta ytterligere et steg neste sesong?

MÅTTE GI TAPT: Therese Johaug og Marit Bjørgen holdt følge gjennom hele NM-tremila, men Bjørgen ble for sterk i spurten. Foto: Jens O. Kløvrud / Dagbladet
MÅTTE GI TAPT: Therese Johaug og Marit Bjørgen holdt følge gjennom hele NM-tremila, men Bjørgen ble for sterk i spurten. Foto: Jens O. Kløvrud / Dagbladet Vis mer

- Jeg vet jo at jeg har utviklet meg på flere områder denne vinteren og vil fortsette i samme retning.  Jeg har blitt mer eksplosiv, men ønsker å utvikle dette videre. Under sprintstafetten i går følte jeg at det stemte godt med stakingen — det tar jeg med meg i treningsarbeidet framover. 

- Neste sesong håper jeg å utvikle meg videre for å bli en god sprinter.

For Marit Bjørgen ble langdistansen på Gålå en opptur etter tapet mot venninnen Johaug under verdenscupavslutningen.

- Det var utrolig artig å gå her i dag med god stemning langs løypene. Jeg fikk bekreftet at formen fortsatt er god, sier Marit Bjørgen som kvitterte ut sitt 17. NM-gull.

Northug igang på femmila
Herrene er i gang med sin femmil fristil med Petter Northug i feltet. I går fikk vi se ham tilbake i sprintløypa. I dag får vi se hvor lenge han henger med i feltet.

- Jeg vet at formen er dårlig, men jeg henger med så lenge kroppen vil, sa Petter i går.