Thiago følte seg aldri verdsatt i Barcelona

- De gjorde ikke noe for å beholde meg.

 LANG NEDE:  Thiago ventet og ventet på svar fra Barcelona. Da han ikke fikk det, dro han til Bayern München. Foto: Christof Stache / AFP / NTB Scanpix
LANG NEDE: Thiago ventet og ventet på svar fra Barcelona. Da han ikke fikk det, dro han til Bayern München. Foto: Christof Stache / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i juli ble Thiago klar for Bayern München. Unggutten blir sett på som et av de største midtbanetalentene i klubben, og mange ble overrasket da Barcelona solgte ham.

Nå røper Thiago hvorfor han valgte å pakke snippsekken og ta turen til Tyskland.

Ingen støtte - Alle passer på seg selv. Jeg ville føle meg verdsatt og ha sjansen til å konkurrere om plassen på laget, så jeg bestemte meg for å gå til Bayern, sier Thiago til AS.

Da Pep Guardiolas klubb kom på banen, hørte Thiago ikke noe fra Barcelona. Selv om han trakk det ut i det lengste.

- Klubben gjorde ikke noe for å beholde meg. Jeg ventet og ventet, men tiden gikk, og jeg jeg måtte bestemme meg. Og det gjorde jeg, forteller brasilianeren.

Det har gått mange rykter om at Manchester United også var interessert i spilleren. Men Thiago selv har ikke hørt noe om en eventuell overgang til den engelske klubben.

- Ingen andre tok kontakt med meg. Det var bare pressen som sa det, men det var løgn, sier den unge juvelen.

Møtte gamleklubben Thiago var på banen da Bayern München møtte hans gamleklubb tidligere i uka. Det ble en spesiell opplevelse.

- Det var rart fordi jeg hadde gode venner som spilte mot meg, folk jeg har delt mye mye. Men det er fotball, og vi er profesjonelle. Etter kampen takket vi for kampen og ga hverandre en klem. Smilet var der, og det er det som teller, sier Thiago.

Midtbaneeleganten har funnet seg godt til rette i den tyske storbyen. Nå ser han fram til et år med stor suksess. Bayern München er regjerende liga-,cup og CL-mestere. Det er mye som skal forsvares i året som kommer. Først venter supercupen i morgen.

- Dortund spiller veldig god fotball. De har gjort det bra i flere år. Det kommer til å bli tøft, men vi er en god sjanse til å vinne.