Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thierry Henry beundrer Liverpool

Og lærer av Paul Dickov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arsenal-kaptein Thierry Henry avslører at han er svak for en av konkurrentene i Premier League.

- En guttunge spurte meg på onsdag om jeg kunne tenkt meg å spille for et annet lag. Uten å nøle sa jeg Liverpool, sier franskmannen til The Times.

Hovedgrunnene for fascinasjonen er Steven Gerrard og selve rammen rundt klubben og fansen.

- Det er noe med Anfield du bare ikke kan forklare. Jeg elsker når du går ut av garderoben og ser The Kop, skjerfene og hører folk synger «You\'ll Never Walk Alone». Bare det ville vært nok for meg.

- Elsker Arsenal for mye

Men Liverpool-fans må ikke glede seg for tidlig, og Arsenal-fansen kan bare slappe av. Kapteinen skal slett ikke til Anfield.

- Det kan selvsagt aldri skje fordi jeg elsker Arsenal for mye. Det er ingen mulighet for å spille noe annet sted i England.

Imidlertid innrømmer stjernespissen at han ser mye på andre lag for å lære.

BEUNDRING: Thierry Henry skryter uhemmet av Liverpool. Men det ligger ikke så mye kjærlighet i denne duellen med Jamie Carragher fra februar i år. Foto: Reuters/Scanpix
BEUNDRING: Thierry Henry skryter uhemmet av Liverpool. Men det ligger ikke så mye kjærlighet i denne duellen med Jamie Carragher fra februar i år. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Det overrasker dere kanskje, men jeg ser til og med kamper i 1. divisjon. Jeg er ikke redd for å si at jeg av og til studerer andre spillere, sier Henry til PA.

Studerer Dickov og Davies

Og selv om eksemplene han trekker fram holder til i Premier League, er det kanskje ikke de man ventet at en av verdens beste spisser lærte av.

- For eksempel kan jeg se på Paul Dickov (Manchester City), måten han beveger seg på, for han flytter seg hele tida overalt. For en annen type spill, ser jeg på Kevin Davies (Bolton), for å se hva han gjør for å irritere motspillerne - ikke på en ufin måte - men bare for å studere ham i forskjellige situasjoner.

Og som et tips til andre som vil se og lære av andre spillere, avslører Henry sin studieteknikk:

- Når jeg ser på kamp, ser jeg på hvordan spillerne beveger seg. Jeg følger ikke ballen. 

• Din mening: Burde Henry latt være å skryte av Liverpool, eller viser han storhet ved å heve seg over klubbrivalisering?