Thierry Henry holdt på å gi opp spissplassen i Arsenal, så endret alt seg

Thierry Henry har nå fått sin første managerjobb i Monaco, men ting var alt annet enn enkelt for franskmannen før han for alvor slo igjennom i Arsenal.

TUNG START: Thierry Henry ble hentet av Arsène Wenger i 1999. Den tidligere angriperen sleit stort i starten av karrieren. Foto: Sinead Lynch / AFP / NTB Scanpix
TUNG START: Thierry Henry ble hentet av Arsène Wenger i 1999. Den tidligere angriperen sleit stort i starten av karrieren. Foto: Sinead Lynch / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Thierry Henry visste at noe måtte endres. Avgjørelsen hans var tatt - den morgenen skulle han gå inn på kontoret til Arsène Wenger og si til manageren at han ikke ville være spiss lenger.

Det var ikke slik at noen ville bry seg uansett. Ikke fansen, som hadde vært skuffet over 22-åringens første måneder i Arsenal, og iallfall ikke Henry selv, som hadde fått selvtilliten fullstendig ødelagt etter en tøff start på livet i Nord-London.

Lagkamerat Patrick Vieira ertet ham for sjansesløsingen, men innerst inne ble Henry såret over det.

Og han var jo egentlig en ving, var han ikke? Energisk, grasiøs, direkte - det passet stilen hans. Det var der han hadde spilt for Monaco med suksess, for Frankrike under 1998-VM - hvor han ble toppscorer for nasjonen - og deretter for Juventus. Det er slik alle kjenner ham og hvordan han også så på seg selv.

Men Henry gikk ikke inn på kontoret til Wenger den dagen, og han sa aldri at han ikke ville være spiss lenger. Da han ankom treningen hadde han ombestemt seg. La oss gi dette et nytt forsøk, tenkte han.

Arsène visste alltid best. Da han signerte Henry for Juventus for en ny klubbrekord (11 millioner pund) i august 1999, var intensjonen hele tiden at han skulle spille på topp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer