Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thierry Henry melder seg som vannbærer for Arsenal

- Jeg skal tilbake.

HYLLER REKORD-WENGER: Thierry Henry skryter av gamlesjefen Arsene Wenger som hentet ham til åtte suksessfulle år i London før han flyttet til Barcelona i 2007. Foto: Mike Finn-Kelcey, Reuters/Scanpix
HYLLER REKORD-WENGER: Thierry Henry skryter av gamlesjefen Arsene Wenger som hentet ham til åtte suksessfulle år i London før han flyttet til Barcelona i 2007. Foto: Mike Finn-Kelcey, Reuters/Scanpix Vis mer

|||

(Dagbladet.no): Barcelonas Thierry Henry gir sin hyllest til manager Arsene Wenger, som i dag ble den lengstsittende manager i Arsenals historie.

Samtidig sier Henry at han vil tilbake til Arsenal på et eller annet tidspunkt - i en eller annen rolle.

- Jeg har alltid sagt at du vender tilbake dit du hører hjemme. Jeg har aldri sluttet å si at jeg elsker Arsenal, og jeg vil tilbake en dag. Hvordan? Ikke vet jeg, kanskje som vannbærer, spøker Henry overfor Sky Sports.


Gjorde ham til spiss

Han er selvsagt full av lovord om gamlesjefen Wenger på rekorddagen.

- Jeg glemmer aldri klubben eller ham. Han har vært i Arsenal i 13 år. For en fantastisk prestasjon. Jeg kan ikke forestille meg Arsenal uten Arsene Wenger. Men jeg kunne ikke se for meg at Arsenal forlot Highbury heller, men det skjedde. Jeg håper det aldri skjer med Arsene, sier Henry.

Wenger kjente Henry fra ungdomsavdelingen til Monaco da han hentet ham til London i 1999 etter et mislykket år som venstreving i Juventus.

Og omskolerte ham til midtspiss.

- Han kunne ikke fatte hvorfor jeg spilte som ving. Jeg var allerede i den franske landslagstroppen og gjorde min greie på venstresida, men han sa: «Jeg vil ikke at du skal spille på venstresida. Du kaster bort tida di, og du er nødt til å spille i midten.


Plukket vekk egoismen
Før Henry dro videre til Barcelona i 2007, var han blitt en av Premier League-historiens største profiler.

- Wenger er en sånn fyr som får deg til å innse at du kan gjøre hva du vil. Hver gang en spiller kommer til Arsenal, blir han plutselig bedre, sier Henry.

Og han husker fortsatt hvordan Wenger fikk ham til å bli en lagspiller.

- Det beste rådet han gav meg var «slutt å skylde på andre og forsøk heller å finne ut hva du kan gjøre for å hjelpe dem».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling