Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thingnes Bø: – Vi får være fredsmeklere

Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen er ikke i tvil om at stemningen i skiskyttermiljøet blir anspent som følge av dopingbråket.


HOCHFILZEN, ØSTERRIKE 20170210.
VM i skiskyting 2017.
Johannes Thingnes Bø under presstreff sprint menn, fredag formiddag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HOCHFILZEN, ØSTERRIKE 20170210. VM i skiskyting 2017. Johannes Thingnes Bø under presstreff sprint menn, fredag formiddag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Etter lørdagens blandede stafett forlot franske Martin Fourcade seierspallen i sinne etter at de to russiske herreløperne skal ha avvist å ta ham i hånden. Russerne er forbannet over at franskmannen har uttalt seg kritisk om den tidligere dopingtatte utøveren Aleksandr Loginov.

Loginov er på plass i Hochfilzen og var med på det russiske laget som tok stafettbronse torsdag.

På pressekonferansen etter stafetten fortsatte ordkrigen mellom Fourcade og den russiske leiren.

I den norske leiren har man naturligvis registrert episodene som fullstendig overskygget det tyske gullet på VMs åpningsdistanse.

- Det var kanskje ikke så mange som fikk med seg at det ble tysk gull, nei, for det var mye som skjedde under medaljeseremonien. Det var kanskje ikke helt bra noe av det som skjedde, men det er vanskelig å ta parti med noen, sier Johannes Thingnes Bø til NTB.

Holder seg unna

Han er forsiktig med å mene for mye om uoverensstemmelsen mellom Fourcade og det russiske laget.

– Når ting har blitt som de har blitt, tror jeg det er klokest å holde seg unna den diskusjonen og fokusere på det vi kan gjøre noe med, nemlig å gå gode skirenn, tilføyer han.

– Påvirker slike episoder med stemningen i utøvermiljøet?

– Det tror jeg nok det gjør. Vi får se på treningen etterpå hva som skjer der. Vi norske får eventuelt prøve å være fredsmeklere og forsøke å lette litt på stemningen, smiler Thingnes Bø i sola utenfor det norske utøverhotellet fredag formiddag.

Forstår begge parter

Emil Hegle Svendsen ble også overrasket over situasjonen som oppsto torsdag.

– Det er vanskelig å vite hva man skal tenke. Jeg har aldri opplevd noe lignende i skiskyting før, så det var litt spesielt, sier han – og tilføyer:

– Man kan forstå begge parter. Det er frustrasjon og følelser i sving, og da skjer det ofte merkelige ting. Det var spesielt å være vitne til.

Han er enig med Thingnes Bø i at krangelen påvirker stemningen blant utøverne.

– Det gjør at stemningen blir litt anspent. Det merker vi, sier Svendsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling