Thingnes Bø avslørt av NRK-reprise

Brødrene Bø banner aldri. (I hvert fall ikke med vilje).

SÅ REPRISE: Johannes Thingnes Bø gikk fra frustrasjon til gulljubel på parstafetten i VM. Etter rennet nektet han for at han bannet - men dagen derpå måtte han derimot krype til korset. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • VM-stafetter: Lørdag 13.15 og 16.30

ÖSTERSUND (Dagbladet): - Vi banner egentlig aldri, sier Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø til Dagbladet

Brødrene på 25 og 30 år har begge innfridd med medaljer i skiskytter-VM i de svenske skoger. Seinest lykkes lillebror sammen med Marte Olsbu Røiseland (28) på singel mixed-stafett - eller parstafett, som enkelte kaller det.

Gullet kom etter en spennende start, der Thingnes Bø trøblet på 2. etappe med tre ekstraskudd på stående skyting. Han vekslet som nummer åtte - og var frustrert.

KRYPER TIL KORSET: Johannes Thingnes Bø er vokst opp i et kristent hjem og vil unngå banning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KRYPER TIL KORSET: Johannes Thingnes Bø er vokst opp i et kristent hjem og vil unngå banning. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

25-åringen var så oppgitt at han skrek høyt da han hadde sendt Olsbu Røiseland ut på 3. etappe, og du måtte ikke være leppeleser for å skjønne at det var et stygt ord som kom spontant.

Men etter løpet nektet skiskytteren for at han bannet.

- Jeg var jo sint, sa Bø om sin egen start.

- Hjalp det å banne? spurte NRKs reporter.

- Jeg bannet ikke. Det vil jeg ikke ha på trykk. Jeg er ikke vokst opp med banning, så det vil jeg ikke ha på meg, sa Thingnes Bø.

Felt av videobevis

I dag må 25-åringen derimot «krype til korset». Etter å ha sett løpet i reprise, må Thingnes Bø innrømme språkbruken.

- Vi har vokst opp i en kristen familie og vi holder oss unna slik ordbruk. I toppidretten og på landslaget er jeg blitt litt påvirka, sier Thingnes Bø til Dagbladet og ler.

- Du prøver å unngå banning?

- Jeg har et mål om aldri å banne, men noen ganger er det umulig. Denne gangen gikk jeg i fella. Nå sviktet jeg, sier han.

- Jeg så løpet i reprise på tv. Jeg husket faktisk ikke at det skjedde. Banning er unødvendig. Men jeg måtte få ut frustrasjonen. Det er ikke lett. Jeg må uansett legge meg flat når du står her med videobevis, sier Thingnes Bø til Dagbladet og smiler.

Følelser

Storebror Bø unngår også banning. Det var derimot vanskelig etter jaktstarten tidligere i uka. Da skjøt Bø om medalje, men bommet på det siste av totalt 20 skudd, og ødela alt. Han endte på 4. plass. Etter målgang var han knust. Det samme skjedde nemlig i OL for ett år siden.

Sist søndag sa Bø følgende i intervju med Dagbladet:

- Idrett er ikke alltid rettferdig. Det må jeg bare godta. Dette er sånt du husker hele karrieren. På onsdag (normaldistansen) skal jeg f*** meg slå tilbake … Du kan ta bort bannordet. Jeg vil ikke banne for første gang foran pressen, bare fordi jeg gjør det dårlig, sa Bø til Dagbladet etter jaktstarten.

Når Dagbladet tar opp igjen seansen og banneordet (som ikke kom på trykk), forteller Bø at han helst unngår den slags ord.

I dag sier Bø:

- Vi er oppdratt i et hjem der vi ikke ønsker banning. Både Johannes og jeg liker å uttrykke oss med følelser, men de verste ordene prøver vi å holde inni oss. Jeg tror likevel folk forstår at det er vanskelig når det koker som verst i idretten. Vi er opptatt av å være forbilder for de unge som ser på, sier Tarjei Bø.

- Det er bare naturlig at banning ikke var en del av språket vårt. Derfor vil jeg heller ikke banne i media, sier Bø videre.

Det neste på VM-programmet er stafetter for begge kjønn lørdag. 13.15 og 16.30.

VM avsluttes med fellesstarter søndag.

På de norske lagene går Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Lars Helge Birkeland.

På kvinnelaget går Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland og Synnøve Solemdal. Rekkefølger på lagene blir ikke offentlig før fredag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer