Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thingnes Bø avviser sjefens analyse: - Nei, det var det ikke

Slår tilbake mot nerve-utspill.

TUNG DAG: Tiril Kampenhaug Eckhoff  og Johannes Thingnes Bø (t.v.) ved veksling under mixed stafett, der de gikk inn til en 8.plass.
Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Tiril Kampenhaug Eckhoff og Marte Olsbu) gikk stafetten.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
TUNG DAG: Tiril Kampenhaug Eckhoff og Johannes Thingnes Bø (t.v.) ved veksling under mixed stafett, der de gikk inn til en 8.plass. Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen, Tiril Kampenhaug Eckhoff og Marte Olsbu) gikk stafetten. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

Skytetrener Siegfried Bø hevdet nervene tok Johannes Thingnes Bø på ståendeskytingen på VM-stafetten torsdag. Det avviser hovedpersonen.

Thingnes Bø skjøt fullt på liggende, men måtte tåle en strafferunde på stående. Tiril Eckhoff led samme skjebne, og dermed endte den norske kvartetten på en beskjeden åttendeplass på VMs første distanse.

– For Johannes handlet det om nerver, sa skytetrener Siegfried Mazet til NTB etter rennet da han skulle sette ord på hva som gikk galt på standplass.

Den analysen fulgte ikke hovedpersonen.

– Nei, det var det ikke, men det kan være at det var hans oppfatning av det, sa 23-åringen på spørsmål om nervene spilte ham et puss.

Selvkritisk

Thingnes Bø forklarte på sin side trøbbelet på stående skyting på følgende vis:

– Jeg gikk alt jeg kunne fra første stavtak, og dro med meg at jeg begynte å bli stiv og sliten inn på skytinga. Samtidig fikk jeg ikke skjelven. Jeg sto godt, men viljen til å treffe ble påvirket av at jeg måtte slite mer, sa han.

Stryningen var naturlig nok skuffet over ikke å lykkes på første forsøk i Hochfilzen.

– Det er veldig kjipt når det er stafett. Det er på en måte utilgivelig, for da har jeg ikke gjort jobben min, sa Thingnes Bø.

Den trøblete VM-åpningen stresser ham samtidig ikke foran det som skal skje videre i VM.

– Jeg lar meg ikke knekke av en skyting. Jeg synes jeg gikk bra i sporet i dag, og jeg skjøt null på liggende. Det var kun den ene skytingen, sa han.

Måtte gamble

Med til historien hører det også at 23-åringen måtte satse offensivt etter at Norge hadde havnet på etterskudd i medaljekampen.

– Jeg burde kanskje roet meg litt mer ned før stående, men følte ikke at jeg hadde noe valg. Jeg måtte angripe, sa han.

Thingnes Bø ville ikke være med på at det var grunn til å synes synd på ham selv og Tiril Eckhoff etter den tunge VM-åpningen.

– Nei. Vi var ikke gode nok. Vi hadde åtte skudd på fem blinker, og det bør være nok. Det er for dårlig, sa han.

Lørdag fortsetter VM for Thingnes Bøs del med sprint.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling