Johannes Thingnes Bæ vant

Thingnes Bø ble historisk: - En vanvittig sesong

Dobbelt Stryn i Holmenkollen da Thingnes Bø tok årets 15. seier. Det har ingen klart tidligere.

SEIER: Thingnes Bø vant jaktstarten i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix
SEIER: Thingnes Bø vant jaktstarten i Holmenkollen. Foto: NTB scanpixVis mer

Johannes Thingnes Bø har nesten tatt skiskyting til et nytt nivå denne sesongen. Fredag tangerte han Martin Fourcades rekord på 14 verdenscupseire på en sesong, og lørdag ble han historisk da han tok sin 15.

- Det føles ekstremt. Det har vært en vanvittig sesong, som ingen ende tar. Det er ekstra morsomt i dag, sa han til NRK etter løpet.

Stryningen hadde et solid forsprang etter gårsdagens sprint, og startet 32 sekunder foran Lukas Hofer på dagens jaktstart. På den første kilometeren var det forspranget økt til nesten 40 sekunder.

Thingnes Bø har forbedret seg kraftig på standplass, og i sporet er det ingen som er i nærheten av å holde hans tempo. Med fem treff på første skyting ga han konkurrentene ingen muligheter til å ta innpå.

Vestlendingen har vunnet i Holmenkollen to ganger tidligere, og er i ferd med å virkelig gjøre arenaen til sin hjemmebane med to nye seire denne helga. Dagens seier kom derimot ikke uten dramatikk.

Jaget av broren

For på andre skyting bommet verdenseneren to ganger, og inviterte bror Tarjei Bø og de andre nærmeste utfordrerne med inn i løpet igjen. Etter andre skyting var en ledelse på nesten ett helt minutt kuttet til 16 sekunder. Bø og Hofer var nærmest med Hofer jagende like bak.

Thingnes Bø har vunnet verdenscupen sammenlagt allerede. Ingen har vært i nærheten av å utfordre han der. Lysten på nye seire har derimot ikke blitt mindre, men 25-åringen følte nok litt på presset på runden før den tredje skytingen. Til tross for sin styrke i sporet, klarte han ikke å øke noe særlig til broren og Hofer, og han kunne ikke tillate seg nye bom på tredje skyting.

Men der viste han hvilken stor idrettsmann han er. Blinkene ble plaffet lynraskt ned, og han føyk ut fra stadion igjen. Også Tarjei Bø traff på alle sine skudd, og var bare 18 sekunder bak broren.

Dobbelt norsk

På siste skyting bommet Thingnes Bø en gang i vinden. Før han var ferdig med seieren kom storebror Tarjei opp på en av mattene ved siden, men også han bommet en gang.

Dermed fikk Thingnes Bø en mindre stressende sisterunde, og kunne gå inn til seier i ensom majestet til slutt. På oppløpet tok han med seg et norsk flagg og feiret med publikum.

Tarjei Bø tok andreplassen, og sørget for dobbelt Stryn og dobbelt norsk. Arnd Peiffer ble nummer tre.

Også Vetle Sjåstad Christiansen gikk et godt løp og endte til slutt på 5.-plass.