BYTTER BEITE: Johannes Thingnes Bø har skrevet under kontrakt med det lokale 3.-divisjonslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BYTTER BEITE: Johannes Thingnes Bø har skrevet under kontrakt med det lokale 3.-divisjonslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Thingnes Bø bytter ut ski og børse med fotball

Skrev under kontrakt for 3.-divisjonslag.

Johannes Thingnes Bø (21) fikk smaken av fotball under en visitt i hjembygda Stryn. Resultatet er at han skrev under for 3.-divisjonslaget.

- Jeg trente litt med laget da jeg kom hjem. Så fant vi ut at jeg like gjerne kunne skrive under, sier Thingnes Bø til NRK.

Han har feriert hjemme i Stryn etter at skiskyttersesongen var over. Om ikke lenge starter opptreningen mot neste sesong, så mye tid til fotball blir det ikke.

- Jeg skal ikke satse masse, for det følger jo med en skaderisiko. Men det er jo morsom å være med på benken og kanskje spille 10-20 minutter, sier han.

Planen er at 21-åringen skal sitte på benken de få gangene han er hjemme i løpet av året. Uansett tror ikke Thingnes Bø at han er god nok til å gå rett inn på laget.

- Jeg er ikke god nok til å spille. Laget holder et høyt nivå og ser sterkt ut før sesongen. Det lover bra at jeg ikke kan gå rett inn på laget, sa han etter å ha prøvd seg på Stryn-trening.

I sine yngre dager var Johannes Thingnes Bø en lovende fotballspiller. Da NTB spurte broren Tarjei om fotballferdighetene i forkant av VM i Kontiolahti, ga han et spøkefullt svar.

- Ja, Johannes er god. Han valgte feil idrett. For han har jo ingen VM-medaljer ennå, gliste storebroren.

Stryn spiller i 3. divisjon, avdeling 8 og serieåpner mot Bergsøy 11. april.

(NTB)