NY KOMET: Johannes Thingnes Bø fortsetter å imponere i finske Kontiolahti. I dag gikk han inn til sin andre verdenscup-seier på tre dager, og hans fjerde totalt denne sesongen. Her gratuleres han av Ole Einar Bjørndalen etter torsdagens renn. Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpix
NY KOMET: Johannes Thingnes Bø fortsetter å imponere i finske Kontiolahti. I dag gikk han inn til sin andre verdenscup-seier på tre dager, og hans fjerde totalt denne sesongen. Her gratuleres han av Ole Einar Bjørndalen etter torsdagens renn. Foto: Heikki Saukkomaa / NTB scanpixVis mer

Thingnes Bø fortsetter å ta verdenscup-sirkuset med storm

Tok sin andre seier på tre dager.

(Dagbladet): Johannes Thingsnes Bø fortsatte den imponerende sesongen da han vant torsdagens skiskyttersprint i Kontiolahti.

Null strafferunder og et godt langrenn sikret seieren for stryningen som fortsatt bare er junior.

I dag var han igjen blant favorittene, og nok en gang leverte unggutten varene til 20 i stil.

Den selverklærte sprinteksperten skjøt to fulle hus, og i mål var han 18,5 sekunder foran nærmeste konkurrent, Alexandr Loginov fra Russland.

- Flytsonen Dette var stjerneskuddets fjerde verdenscup-seier denne sesongen, og 20-åringen var så sliten at han holdt på å ramle over målstreken.

- Jeg er i flytsonen nå, men jeg var nesten like sliten som på torsdag. Heldigvis fikk jeg et par rygger jeg kunne henge på i dag også. Jeg gikk helt på grensen til hva jeg klarte, sier han til NRK.

Og med 18,5 sekunder ned til Loginov, har han en strafferunde å gå på i morgendagens jaktstart.

- Det ser ut som om jeg får en luke ut i morra, så den skal jeg prøve å holde på. Det har jeg klart tidligere, sier han.

Fullt i stående Emil Hegle Svendsen lå lenge an til å kunne kjempe om seieren, men med én bom på stående ble det for tøft for 28-åringen som til slutt endte på 6.-plass.

Lars Helge Birkeland gikk også et meget godt løp, og med ti treff ble han nummer ti.

Ole Einar Bjørndalen hadde ikke en like god dag på standplass, og med fire bom røyk ikke bare en topplassering i dag, men han får også et veldig vanskelig utgangspunkt på morgendagens jaktstart.

Lars Berger imponerte samtlige frammøtte i de finske skoger med å skyte fullt hus på stående, men to bomskudd på liggende ble skjebnesvangre for 34-åringen.

Verdenscup-leder Martin Fourcade noterte seg for to bom på den liggende skytingen, men med fullt hus på stående og dagens beste langrennstid var han bare 40,4 sekunder bak i mål og har alle forutsetninger for en topplassering på morgendagens jaktstart.