Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thingnes Bø gjorde et pangløp - så sprakk han totalt

- Sykt irriterende.

SPRAKK: Johannes Thingnes Bø.
Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430
SPRAKK: Johannes Thingnes Bø. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Vis mer

(Dagbladet): De norske skiskytterherrenes prestasjoner i skisporet har variert fra det fantastiske til helt på det jevne denne sesongen. I dag håper nordmennene på en opptur på 20 kilometeren i tyske Ruhpolding.

Og det startet bra.

Johannes Thingnes Bø var raskest av samtlige etter to skytinger. Han gikk ut nesten 21 sekunder foran Martin Fourcade - begge med to fulle hus.

Med totalt fire skytinger og ett tilleggsminutt per bom, var det viktig å finne roen på standplass dersom du hadde håp om en topplassering. Og da Martin Fourcade bommet én gang på tredje skyting, så det lyst ut for lillebror Bø.

- Nå har Johannes Thingnes Bø tidenes mulighet til å vinne en 20 kilometer, mente NRK-kommentator Stabrun Smith.

Sprakk totalt På tredje skyting bommet Thingnes Bø én gang, men beholdt likevel ledelsen med snaut ti sekunder. Fourcade skjøt fullt på sin siste stående skyting, og sto med 19 treff av 20 mulige. Det betydde at Johannes Thingnes Bø måtte skyte fullt på siste skyting for å gå til topps.

Det klarte han ikke. I stedet ble det hele tre bom på nordmannen.

- Han sprekker totalt, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

- Det er rett og slett grove bom, la han til.

Det oppsummerte dessverre den norske innsatsen i dag.

- Jeg er mest sint på meg selv. Hvorfor jeg ikke bare orker på den siste skytingen, det er 30 sekunder. Det er sykt irriterende, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Hadde ikke dagen Det var et stjernespekket felt som stilte til start i Tyskland.

- Et av de beste jeg har sett i min tid som kommentator, så dette kommer til å bli et kjemperenn, uttalte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith før konkurransen.

De øvrige norske hadde heller ikke dagen i dag. Tarjei Bø bommet to ganger, Emil Hegle Svendsen fikk tre bom og Ole Einar Bjørndalen bommet fire ganger totalt.

- Jeg hadde bestemt for i dag at jeg ikke skulle ryke noe på liggende. Det funket bra det, men jeg var ikke superfresh i løypa. Jeg får gratulere de andre, og Erlend Bjøntegaard spesielt, sier Tarjei Bø til NRK.

Erlend Bjøntegaard ble dagens positive norske bidrag da han gikk i mål foran Thingnes Bø. Selv med to bom ble han den beste nordmannen i dag.

Martin Fourcade vant til slutt foran Simon Eder og Anton Sjipulin.

Norske startnummer: 17. Lars Helge Birkeland, 26. Emil Hegle Svendsen, 30. Ole Einar Bjørndalen, 36. Tarjei Bø, 57. Johannes Thingnes Bø, 64. Erlend Bjøntegaard.

LES OGSÅ: 50 dager til Kollen-VM: Ekspertene spår norsk gullfest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media