Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thingnes Bø overlegen på jaktstart

Thingnes Bø: Kanskje det beste løpet jeg har gått

Vant med over minuttet til Martin Fourcade.

FULLSTENDIG OVERLEGEN: Johannes Thingnes Bø knuste all motstand med feilfri skyting i Le Grand Bornand lørdag. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT/NTB SCANPIX
FULLSTENDIG OVERLEGEN: Johannes Thingnes Bø knuste all motstand med feilfri skyting i Le Grand Bornand lørdag. Foto: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATOT/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var aldri tvil om hvem som skulle vinne jaktstarten i skiskyting for herrer. Johannes Thingnes Bø kunne paradere inn til sin fjerde strake verdenscupseier etter et praktløp.

Med tre fulle hus på de tre første skytingene la Johannes Thingnes Bø grunnlaget for seier på jaktstarten i Le Grand Bornand. Inn til siste skyting hadde stryningen et minutts forsprang ned til Martin Fourcade.

Nordmannen kunne klare seg med to bom og fortsatt vinne. Men det var ikke snakk om å bomme for 24-åringen.

Et perfekt løp ble avsluttet med nok en perfekt stående skyting. Nordmannen har fortsatt ikke bommet på Martin Fourcades hjemmebane i Le Grand Bornand i Frankrike.

- Han er verdens desidert beste skiskytter, uke etter uke nå, det er eventyrlig det han får til, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

På den siste runden gikk han rundt og klappet og takket det tallrike franske publikummet og fikk gratulasjoner av det norske støtteapparatet.

- Jeg bare jagde på hele veien. Når jeg stilte meg opp på siste skyting var det bare å holde fokus på det jeg skulle. Det var en god følelse å ha spart seg opp to runder til siste skyting.

- Det er kanskje det beste løpet jeg har gått, konkluderte Thingnes Bø til NRK etter løpet.

Martin Fourcade skjøt to bom på stående og var aldri i nærheten av å slå Thingnes Bø.

Anton Sjipulin slo lagkamerat Anton Babikov i spurten om tredjeplassen.

Overlegent

Thingnes Bø gikk ut med en rundes forsprang på Martin Fourcade etter gårsdagens seier på sprinten.

Etter første skyting var det status quo mellom de to kamphanene, begge skjøt to fullt hus.

Nordmannen skjøt feilfritt og raskt på de to liggende skytingene og ledet med 36 sekunder etter to skytinger.

Erlend Bjøntegaard var oppe på tiendeplass etter fullt hus på liggende, men skjøt en bom på hver av de ti stående skytingene og klarte ikke å klatre videre. Likevel gikk han seg opp fra 25. til en tiendeplass.

Lars Helge Birkeland ble nummer 17, mens Tarjei Bø gikk seg opp fra 48. til 20. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!