Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup i skiskyting i Pokljuka

Thingnes Bø knust av rivalen

Johannes Thingnes Bø skuffet med tre bom på torsdagens normaldistanse i skiskytternes individuelle verdenscupåpning i Slovenia. Det holdt til 7.-plass.

TRE BOM: Johannes Thingnes Bø var rask i sporet, men bommet for mye på standplass. Foto: AP Photo / Darko Bandic
TRE BOM: Johannes Thingnes Bø var rask i sporet, men bommet for mye på standplass. Foto: AP Photo / Darko Bandic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Fourcade tok første stikk i vinterens første duell med Thingnes Bø. Franskmannen skjøt fire perfekte serier og tok hjem en knepen seier foran tyske Johannes Kühn. Han var ikke spesielt rask i sporet, men viste klasse på standplass.

Med tre tilleggsminutter måtte Thingnes Bø nøye seg med å bli nummer sju. Han endte 1.11,9 minutter bak Fourcade.

Stryningen fikk en solid start på 20-kilometeren. Han gikk kjapt i sporet og var feilfri første gang inne på standplass, men seierssjansene ble redusert med Thingnes Bøs ene bomskudd på neste skyting.

Glitrende i sporet

Skulle 25-åringen ha håp om en pallplass, måtte han skyte ned alle de neste ti blinkene. Det greide han ikke, og på tredje skyting ble det to nye bom. Men der skyteformen ikke var på topp, kunne Thingnes Bø ta med seg at han gikk et strålende langrenn.

I fjor slo Thingnes Bø til med åpningsseier på tilsvarende renn i Østersund. Da skjøt han feilfritt.

Lars Helge Birkeland var nest best av de norske skiskytterherrene. 30-åringen var feilfri på de tre første skytingene, men fikk ett surt tilleggsminutt siste turen innom standplass. Det ga til slutt en 10.-plass.

Taklet tysker

Vetle Sjåstad Christiansen viste sterk skyteform med null bom, men fikk det etter hvert tøft i sporet og ble nummer elleve. På første skyting var han uoppmerksom og sendte tyske Kühn i bakken. Det er uklart om Christiansen blir straffet for dette i ettertid.

- Jeg får gå og si unnskyld, for man skal egentlig vike for dem som er lengst framme i løpet. Jeg vet ikke om det er gule eller oransje kort her, men det blir vel en advarsel, sa han til NRK.

Tarjei Bø havnet langt ned på resultatlista med tre tilleggsminutter, mens Erlend Bjøntegaard hadde et bomskudd mer.

Mennenes normaldistanse skulle egentlig gå onsdag, men tett tåke tvang arrangøren til å utsette rennet til torsdag.

Fredag står sprint på programmet i Pokljuka, mens det er jaktstart søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!