Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup i Anterselva

Thingnes Bø med ekstrem utklassingsseier: - Har han funnet en snarvei?

20 av 20 treff. Oppsiktsvekkende høy fart i løypa. Johannes Thingnes Bø overgikk til og med seg selv på dagens jaktstart i Anterselva. Martin Fourcade ble utklasset over ett minutt.

SUVEREN: Johannes Thingnes Bø parkerte Martin Fourcade og resten av verdenseliten på dagens jaktstart i Anterselva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SUVEREN: Johannes Thingnes Bø parkerte Martin Fourcade og resten av verdenseliten på dagens jaktstart i Anterselva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Superduellen mellom Johannes Thingnes Bø (24) og Martin Fourcade (29) likner mer og mer på duellen mellom Ole Einar Bjørndalen og Raphaël Poirée. For nå er det nordmannen som har overtaket.

Thingnes Bø har blitt en seiersmaskin av den helt sjeldne sorten og har denne sesongen fått et overtak på mangeårig verdensener Forucade.

Franskmannens dominans i langrennssporet har både blitt utliknet og omforvandlet til et klart overtak til stryningen i løypa.

I dag var Thingnes Bø mer suveren enn noen gang og leverte en helt eventyrlig prestasjon på jaktstarten i italienske Anterselva.

Det som skulle være en jevn maktkamp mellom verdens to beste skiskyttere, ble i stedet en utklassingsseier, parademarsj og ekstraordinær maktdemonstrasjon av Tarjei Bøs lillebror.

Det perfekte rennet

Alarmen ringer for Foucade: Tronen er i fare når skiskytterne skal videre til olympiske vinterleker i Pyeongchang.

I dag utklasset Thingnes Bø sin franske rival i løypa og fulgte opp med feilfri skyting på standplass med 20 av 20 treff.

- Det er et helt perfekt løp. Han går raskest og skyter feilfritt og best, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Enkel matematikk tilsier at kombinasjonen raskest fart i sporet og best skyting gir suveren seier. Det gjorde det naturligvis også for Thingnes Bø.

Og det var ikke det at Fourcade gjorde noen svak prestasjon, for både den franske stjerna og russiske Anton Sjipulin leverte prestasjoner av høyt nivå både i sporet og på standplass.

- Har han funnet en snarvei?

Likevel ble de parkert fullstendig av skiskyttervidunderet fra Stryn. Thingnes Bø økte forspranget til Fourcade på hver eneste runde, spesielt i den første delen av traseen.

- Har han funnet en snarvei som ingen andre har sett? spurte Stabrun Smith på direkten.

Svaret er naturligvis nei. Thingnes Bø er bare så sterk akkurat nå.

24-åringen vant til slutt ett minutt foran Fourcade, mens Sjipulin ble nr. 3. Emil Hegle Svendsen gjorde også en strålende prestasjon da han gikk seg opp fra 32. til 5. plass.

Men selv det løpet havnet i skyggen av lagkompisen fra Stryn.

- Det var et perfekt skirenn. Alt går min vei i dag. Det er ubeskrivelig godt. Det blir bare deiligere og deiligere å vinne, sier Thingnes Bø til statskanalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!