BARE NESTEN: Johannes Thingnes Bø, her fra et verdenscuprenn i Nove Mesto, ble slått på sprinten i Oberhof i dag. Foto: Michal Cizek/AFP/NTB Scanpix
BARE NESTEN: Johannes Thingnes Bø, her fra et verdenscuprenn i Nove Mesto, ble slått på sprinten i Oberhof i dag. Foto: Michal Cizek/AFP/NTB ScanpixVis mer

Skiskyting Oberhof

Thingnes Bø millimeter unna sin fjerde strake sprintseier

Russiske Loginov best i Tyskland.

Verdenscupleder og ubestridt ener i skiskyttersporet denne sesongen, Johannes Thingnes Bø, var millimeter unna sin fjerde strake sprintseier denne sesongen.

Og Thingnes Bø lå som vanlig veldig godt an til å fortsette seiersrekka da han fylte blinken på den liggende skytinga. Ut fra første skyting ledet nordmannen med over elleve sekunder, og inn mot stående skyting økte han med et par små sekunder til.

Men på det andre skuddet i den siste skyteserien bommet Thingnes Bø med et par millimeter, og dermed røk seieren til fordel for feilfrie Aleksandr Loginov fra Russland.

Thingnes Bøs bom smalt i den kanten av blinken, og selv om kula laget merker i den svarte blinken, ble det bare nesten for verdenscuplederen.

– Nær å treffe 10 av 10, men ikke nær nok. Jaktstart i morgen, og det blir tøff å forsvare plassen på pallen. Oberhof er alltid veldig vanskelig, skrev nordmannen på sin twitterkonto.

Loginov holdt også en enorm fart i sporet i dag, og til slutt vant han med 25,2 sekunder på Thingnes Bø, litt mindre enn det nordmannen brukte på strafferunden sin.

Svenske Sebastian Samuelsson ble nummer tre, mens tyske Benedikt Doll gikk inn til en populær fjerdeplass i tyske Oberhof.

Til tross for en bom på første skyting, fikk tidligere verdensener Martin Fourcade en slags opptur med sjundeplass på dagens sprint. Likevel ble den seiersvante franskmannen 44,7 sekunder bak Loginov i mål.

Tarjei Bø hadde også en godkjent dag i Oberhof og ble nummer åtte. Bø hadde i likhet med Thingnes Bø og Fourcade én bom, og var 1.04,6 bak i mål.

Henrik L' Abee Lund skjøt to bom og var 1.44 bak Loginov i mål.

Skiskytterne fortsetter verdenscupsesongen med jaktstarter i Oberhof denne helgen.