Thingnes Bø og Schempp brøt uskreven regel: - Det er visst mulig likevel

Ble nr. 1 og 2 til tross for bom på siste skyting.

NEST BEST: Johannes Thingnes Bø gikk seg opp fra 7. til 2. plass på dagens jakstart i Khanty-Mansijsk etter et kanonløp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NEST BEST: Johannes Thingnes Bø gikk seg opp fra 7. til 2. plass på dagens jakstart i Khanty-Mansijsk etter et kanonløp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Johannes Thingnes Bø var mer stabil enn noensinne under VM i Holmenkollen med samtlige løp blant de fire beste. Det var stor fremgang for stortalentet som tidligere varierte mellom det helt store og det høyst middelmådige.

Nå er 22-åringen et fast innslag i verdenstoppen i hvert eneste renn. 7. plassen på gårsdagens sprint var riktignok ikke det største høydepunktet, men på dagens jakstart i Khanty-Mansijsk imponerte stryningen stort.

Med tre fulle hus og sedvanlig høyt tempo i sporet klatret Thingnes Bø helt opp i teten før den siste skytingen. Stående er normalt sett ungguttens største utfordring, men stryningen har tatt store steg på skytebanen den siste tiden.

Det ble én strafferunde for Thingnes Bø denne gang, men også konkurrentene bommet.

Brøt uskrevel regel Derfor gikk Thingnes Bø først ut før sisterunden etter 19 av 20 treff, hvor den ene bommen altså kom på den kritiske siste skytingen. 

På jakstarter og fellesstarter i skiskyting sies det at man må fylle på siste stående for å vinne. Men den uskrevne skiskytterregelen ble brutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer