Thingnes Bø om Fourcade-duellen: - Det skal være litt knuffing

Johannes Thingnes Bø ble presset ut mot reklameskiltene, men kom seg forbi rival Martin Fourcade og sikret seieren under fellesstarten i Blinkfestivalen.

<strong>VANT IGJEN:</strong> Johannes Thingnes Bø jubler etter å ha vunnet i fellesstart skiskyting menn.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VANT IGJEN: Johannes Thingnes Bø jubler etter å ha vunnet i fellesstart skiskyting menn. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDNES (Dagbladet): Det ble en god, gammel duell om seieren mellom de to beste skiskytterne i verden de siste årene på fellesstarten i Sandnes.

Jubelen var stor hos publikum da Johannes Thingnes Bø kjempet seg forbi Martin Fourcade og spurtet inn til seier foran franskmannen og hans landsmann Emelien Jaquelin.

Det var ikke uten litt kontroverser, Fourcade hadde nemlig presset Thingnes Bø helt inn mot reklameskiltene når nordmannen forsøkte å passere i det ledige sporet til høyre.

- Det var litt artig å se dem få en fight her, og ekstra morsomt å se at Johannes klarte å knekke ham på slutten der, sier trener Egil Kristiansen.

- Det er i sjiktet av en disk på vinterstid?

- Det er vel litt vanlig «Martin-gåing», så det må vi regne med. I verdenscupen er det nok i nærheten av en disk, vi vil helst ikke ha slik når det er noe som virkelig gjelder, sier treneren.

Johannes Thingnes Bø, mener imidlertid at det ikke var så dramatisk som det kunne se ut som på tv-bildene.

- Disk for hva da? Det skal være litt knuffing og jeg tror han ville sluppet meg fram uansett. Han ville nok bare vise seg litt, og det var bra for tv, gliser Thingnes Bø selv.

Trent rolig

Fourcade var helt ute av sin vante storform under fjorårets sesong. Mannen med 76 verdenscupseire ble bare nummer tolv i verdenscupen totalt og fikk heller ikke med seg medalje fra VM i Östersund.

Her var han igjen i seierskampen, men forrige sesongs form gjorde at han har lagt opp treningen annerledes inn mot neste sesong.

- Dessverre hadde jeg ikke kreftene til å vinne, men det er normalt på denne tiden av året. Jeg har trent veldig rolig i vår for å få tilbake litt overskudd, så jeg har hatt lite intensitet i treningen til nå.

- Nå er du på vei tilbake?

<strong>LOVENDE:</strong> Martin Fourcade kom på andreplass og viste tegn på gammel form i Sandnes.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
LOVENDE: Martin Fourcade kom på andreplass og viste tegn på gammel form i Sandnes. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

- I fjor var jeg sterkere enn noen gang under oppkjøringen, og jeg hadde en katastrofal sesong, så jeg ønsker ikke å konkludere med noe ennå, forklarer Fourcade.

Johannes Thingnes Bø er veldig godt fornøyd med å ha franskmannen med seg på pallen igjen, og sier at han håper Fourcade finner tilbake til sitt gamle jeg.

- Det er skremmende, på en måte, for han er vanvittig god, men det skjerper én, og det er dritbra for sporten. Det er aldri gøy å se konkurrenter ikke få ut sitt fulle potensiale og jeg håper han finner den gode følelsen igjen.

Ingen utfordrere

Thingnes Bø hadde sin beste sesong noengang og satte nye rekorder i øst og i vest der han sikret seg både sammenlagtseieren i verdenscupen og flest antall seire i en sesong av noen skiskytter.

Martin Fourcade mener det delvis skyldes at han ikke var på sitt vante nivå.

- Han var veldig sterk forrige sesong, men han hadde også mange seire fordi jeg ikke var på samme nivå som før og kunne ikke utfordre ham, sier Fourcade.

- Jeg tror han var på omtrent samme nivå som det han var året før, men han var ikke utfordret av noen forrige sesong, og vant og vant og var imponerende på det viset, sier Fourcade.

Franskmannen bedyrer at det ikke er ment som en kritikk av Thingnes Bø.

- Han er en fantastisk utøver, en stor mester og har allerede vunnet så mange løp og verdenscupen totalt, så du vil aldri høre meg kritisere ham, sier franskmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer