Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thingnes Bø om interessen fra russiske damer: - Jeg blir tagget i de sykeste bildene

I sosiale medier.

LOVE FROM RUSSIA: Johannes Thingnes Bø (t.v.) er tydeligvis en populær mann blant russiske kvinner. Han får blant annet frierbrev. Foto: Bjørn Langsem
LOVE FROM RUSSIA: Johannes Thingnes Bø (t.v.) er tydeligvis en populær mann blant russiske kvinner. Han får blant annet frierbrev. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Torsdag går skiskyttergutta normaldistansen i VM på hjemmebane, og i dag ble laget presentert på utøverhotellet i Holmenkollen.

De fire som går for Norge er - ikke spesielt overraskende - Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Sistnevnte gleder seg stort til neste VM-øvelse etter en bronse og to fjerdeplasser så langt. Han har brukt tida siden søndagens jaktstart på å slappe av.

- Jeg hadde en rolig dag i går og det samme i dag. Jeg er egentlig godt fornøyd etter de tre første løpene. Og jeg er veldig, veldig motivert før de siste tre. Det blir «game face» når kommer på stadion, sier Johannes Thingnes Bø.

- God følelse Normaldistansen over 20 kilometer, der hver bom gir ett minutts tilleggstid har historisk sett ikke vært stryningens beste øvelse, men det det håper han å endre på torsdag.

- Jeg har aldri vært på pallen på normalen før, men jeg har en vanvittig god følelse. Jeg håper at jeg kan få ut mitt beste. Det blir en skytekonkurranse så det blir viktig å holde fokus, understreker han.

Da Thingnes Bø får spørsmål om han kan lære noe av sine mer rutinerte lagkompiser, svarer han med glimt i øyet.

- De har stor rutine disse ved siden av meg, men jeg ser på meg selv om like stor som dem, sier han og gliser.

??????

Et bilde publisert av Johannes Thingnes Bø (@johannesbo)


- Det er åpenbart at VM så langt ikke har gjort noe med selvtilliten din?

- Nei, det er fortsatt muligheter til å gjøre det bra, og jeg liker å tro at jeg fortsatt kan være dårligst nummer fire når VM er ferdig, sier han til Dagbladet.

Russiske fans Tidligere i dag la Johannes Thingnes Bø ut et bilde av seg selv i nasjonalarenaen på sin Instagram-profil. De siste timene har bildet fått en rekke kommentarer fra det som tilsynelatende er russiske kvinner.

Før VM uttalte verdenscupleder Gabriela Soukalova at hun hadde farget håret rødt til ære for Thingnes Bø.

- Hva er det med deg og øst-europeiske damer?

- He-he. Den russiske fansen er ivirge. Og Soukalova er en artig dame, så det har jeg sansen for, sier han til Dagbladet.

Under bildet han la ut i ettermiddag får han kommentarer som «I love you», «pretty boy», «søt, kul, vakker» og «amazing picture».

- Får du mange forespørsler?

RØDT FOR JOHANNES: Verdenscupleder, tsjekkiske Gabriela Soukalova, uttalte før VM at hun hadde farget håret rødt til ære for Johannes Thingnes Bø. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
RØDT FOR JOHANNES: Verdenscupleder, tsjekkiske Gabriela Soukalova, uttalte før VM at hun hadde farget håret rødt til ære for Johannes Thingnes Bø. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Det blir en del, både på meg, Ole, Tarjei og Emil. Vi skjønner ikke noe av det de skriver, men de er generelt veldig ivrige på skiskyting, og tydeligvis spesielt norske skiskyttere. Vi fire her får både frierbrev og alt mulig annet rart. Vi får ofte meldinger i innboksen eller brev som er skrevet på russisk, så de forstår vi lite av.

- Jeg har blant annet blitt tagget i de sykeste bildene fra jeg var liten som jeg aldri har sett før. Jeg lurer på hvor de får tak i alt sammen, legger han til.

- Hva synes kjæresten din om dette?

- Det er egentlig det samme med henne. Russerne er ganske gode på å «stalke». Selv om hun har sperret profil, så får hun daglig 10-12 russerforespørsler, sier han.

• Tiril Eckhoff og de andre norske jentene går sin normaldistanse i VM i morgen, mens gutta altså går på torsdag.