Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thingnes Bø om utrolig scenario: - Da taper jeg med vilje

Vil «legge seg» i medaljespurt med bror Tarjei Bø.

OFRER SEG FOR BROR: Johannes Thingnes Bø forteller til Dagbladet at han heller vil se bror Tarjei ta medalje på fellesstarten, enn at han selv står på pallen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OFRER SEG FOR BROR: Johannes Thingnes Bø forteller til Dagbladet at han heller vil se bror Tarjei ta medalje på fellesstarten, enn at han selv står på pallen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fellesstart, søn. kl. 12.15

PYEONGCHANG (Dagbladet):

Johannes Thingnes Bø (24) tok OL-gull på normaldistansen og skiskytterne får nye muligheter allerede på fellesstarten søndag.

Etter gullet brukte Thingnes Bø mye tid til å snakke om bror Tarjei Bø (29) som også kjempet om gullet i går, men skjøt seg bort på siste stående med to bom. Dermed glapp også en topplassering.

Thingnes Bø sier det er ingen han unner mer å ta en OL-medalje enn broren, og OL-vinneren kommer med litt oppsiktsvekkende utspill. I en ren medaljekamp med Tarjei på fellesstarten vil Johannes «legge seg».

- Ja, det største ønsket mitt før OL var at Tarjei skulle få OL-gull. Det neste ønsket er at jeg skulle få gull. Nå er nummer to oppfylt. Om det ikke blir gull til Tarjei, men en medalje, så vil det være stort, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Mener du helt seriøst at du vil legge deg?

- Ja. I en ren medaljekamp med Tarjei... Da taper jeg med vilje, sier Thingnes Bø.

Tarjei: - Gal nok

Johannes' utspill forteller mye om det tette båndet mellom de to skiskytterne fra Stryn. Etter målgang i går sto eldstebror Bø klar for å gratulere lillebror i målområdet. Da hadde Tarjei akkurat skutt bort en medalje.

Dagbladet brakte Johannes' utspill videre til Tarjei.

- Han er gal nok til å gjøre det. Jeg har sagt til Johannes at dersom jeg tar en gullmedalje, så skal det være fordi det er fortjent. Jeg skal være best. Hvis vi havner i den situasjonen (ren medaljeduell), så håper jeg på en veldig god og rettferdig brødreduell, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Brødrene Bø opplevde en berg-og-dal-bane av følelser i går kveld og natt. Lillebror tok OL-gull, men følte med storebror som skjøt seg bort fra medalje i siste hinder. Storebror Tarjei gledet seg over lillebrors gull, men var samtidig veldig skuffet over eget resultat.

- Tarjei hadde tre full hus og skjøt bort drømmen på siste. Så står han der i målområdet og tar meg i mot med åpne armer da jeg tok gullet. Det er vanvittig stort. Jeg stikker av med gullet rett foran nesen hans. Han er viktig for meg. Han er en venn og bror, en lagspiller. Jeg var lei meg på Tarjeis vegne. Han er en fin fyr og et stort forbilde, sier Johannes.

- Hvordan vil du oppsummere gulløpet og dagen i går?

- Jeg sovnet med en gang jeg fikk hodet på puta, men det var en et langt døgn. Jeg var heldig, og det var min dag. Det var litt flaks, og litt dyktighet som sikret gullet. Jeg skal ikke være fornøyd med OL helt ennå. Jeg er sulten på mer. Olympisk mester er noe som står for alltid. Du er oppvokst med at OL er det viktigste, sier Johannes Thingnes Bø.

Skeptiske lagkamerater

Emil Hegle Svendsen og Erlend Bjøntegaard er de to andre som får tillit på fellesstarten - den siste individuelle øvelsen for skiskytterne. Seinere gjenstår mixed stafett og stafett.

Både Svendsen og Bjøntegaard er skeptiske til påstanden til Thingnes Bø om at han vil ofre seg for broren i en eventuell medaljekamp.

- Jeg vet at Johannes unner Tarjei en OL-medalje, og det gjør jeg også. Vi må huske at Tarjei har mange år igjen i gamet - og det kommer flere sjanser. Det er kjipt å skyte seg bort på siste stående, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Bjøntegaard forteller:

- Det kan være lettere å si noe sånt før rennet. Når du står i situasjonen, så blir ting annerledes. Det er vanskelig å se for seg en situasjon der noen gir fra seg et OL-gull, men vi kan aldri vite. Båndet mellom Bø-gutta er sterkt, og dersom noen vurderer å ofre seg så forteller jo det alt om forholdet, sier Bjøntegaard.

Herrenes fellestart er søndag klokka 12.15 norsk tid. Det er den siste individuelle øvelsen for skiskytterne i OL.

Kvinnene går fellestart lørdag klokka 12.15.

Fakta: 20 km menn:

Gull: Johannes Thingnes Bø, Norge 48.03,8 (2),

sølv: Jakov Fak, Slovenia 0.05,5 min. bak (0),

bronse: Dominik Landertinger, Østerrike 0.14,2 (0),

4) Sebastian Samuelsson, Sverige 0.29,1 (1), 5) Martin Fourcade, Frankrike 0.42,4 (2), 6) Benjamin Weger, Sveits 0.48,6 (1), 7) Michal Krcmar, Tsjekkia 1.15,5 (1), 8) Fredrik Lindström, Sverige 1.22,1 (1), 9) Erik Lesser, Tyskland 1.27,3 (1), 10) Emil Hegle Svendsen, Norge 1.36,7 (2).

Øvrige norske: 13) Tarjei Bø 2.01,5 (2), 60) Lars Helge Birkeland 5.43,0 (4).

86 utøvere fikk plassering.

NORGES BESTE: Elise Nilseng Barben (20) er Norges beste i skeleton. Hun håper å være med i OL om fire år og kjempe om en medalje. Men gull, det tør hun ikke helt å snakke om. Skeleton er en ekstrem idrett der utøveren ligger med hodet først - centimetere over isen - og kjører i 130-150 km/t. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!