SIKRET GULLET: Ankermann Johannes Thingnes Bø bommet to ganger på siste skyting, men gikk likevel inn til gull for Sogn og Fjordane i skiskytter-NM søndag.
Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpix
SIKRET GULLET: Ankermann Johannes Thingnes Bø bommet to ganger på siste skyting, men gikk likevel inn til gull for Sogn og Fjordane i skiskytter-NM søndag. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB scanpixVis mer

Thingnes Bø sikret NM-stafettgull

Bommet to ganger på siste skyting, men gikk likevel inn til gull.

Ankermann Johannes Thingnes Bø bommet to ganger på siste skyting, men gikk likevel inn til gull for Sogn og Fjordane i skiskytter-NM søndag.

Sogn og Fjordane vant 36 sekunder foran Nord-Østerdal. Oslo og Akershus tok bronsen. De var halvannet minutt bak vinneren i mål.

I tillegg til Thingnes Bø gikk også Jarle Midthjell Gjørven, Johan Eirik Meland og Håvard Bogetveit på vinnerlaget.

- Det var en kjempestafett av de andre på laget. De gjorde at jeg vekslet først og fikk luken jeg trengte. Det var kanskje det viktigste i dag siden jeg bommet på stående. Jeg må takke dem for en bra stafett slik at jeg kunne feile litt på siste skyting, sa Johannes Thingnes Bø til NRK.

Han forklarte de to bomskuddene på siste skyting med at han er sliten etter en lang sesong.

- Nå er hjernen ferdig. Jeg er ikke like fokusert som før i vinter, og nå er jeg sliten, fortalte 20-åringen, som tok sitt tredje gull i årets NM.

Kampen om bronsen ble avgjort på oppløpet. Erling Aalvik (Hordaland) og Henrik L'Abée-Lund (Oslo og Akershus) var side om side, men i spurten var Aalvik tom for krefter. Dermed sikret L'Abée-Lund bronse for Oslo og Akershus.

(NTB)