Johannes Thingnes Bø vant i Ruhpolding

Thingnes Bø slo Fourcade: - Yes! Deilig!

Tarjei Bø ble nummer fem.

SEIER: Johannes Thingnes Bø vant i Ruhpolding. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SEIER: Johannes Thingnes Bø vant i Ruhpolding. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det var et massivt folkehav og en elektrisk stemning som ventet verdens beste skiskyttere i Ruhpolding søndag.

Overalt langs løypene og inne på stadion var det tettpakket med ivrige tilhengere, og de fikk se en Johannes Thingnes Bø i superform.

Før løpet spådde stryningen at han måtte ha 20 treff for å vinne, men selv med 19 treff holdt det for skiskytteren. Før løpet sto han med fem verdenscupseire denne sesongen. Nå er det tallet blitt til seks.

- Yes! Deilig!, var hans spontane reaksjon overfor NRK etter løpet.

Etterpå utdypet han litt mer om hvilke følelser som raste gjennom kroppen etter seieren.

- Dette er en av de hardeste løypene og det var knallhardt å gå. Det er ikke noe artig å bli jaget av Fourcade, og da måtte jeg prøve å gå ut hardt på sisterunden slik at han ikke tok inn for mye.

Fourcade nærmet seg

Både Thingnes Bø og forhåndsfavoritt Martin Fourcade fylte de to første seriene, men på tredje skyting sprakk det for franskmannen. Han bommet på to skudd, og det var hjemmefavoritt Simon Schempp og storebror Tarjei Bø som var nærmest før siste skyting.

Med et bom på siste skyting, ble det imidlertid spenning i løpet igjen. Fourcade, samme med to andre franskmenn, tok opp jakten på Thingnes Bø. Fourcade spiste opp deler av forspranget, men nordmannen hadde nok til å holde unna helt inn. Til slutt endte franskmannen bare 4,5 sekunder bak nordmannen.

Fourcade har vært verdens beste skiskytter i flere sesonger på rad og leder verdenscupen også i år. Før dagens renn hadde han vunnet de fire siste konkurransene. Med dagens seier nærmer Thingnes Bø seg litt i sammendraget.

Antonin Guigonnat ble nummer tre bak de to storfavorittene. Tarjei Bø ble til slutt nummer fem.