Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk suksess i skiskytter-verdenscupen i Anterselva

Thingnes Bø utklasset Fourcade og vant nytt verdenscupløp

Vant under vanskelige forhold i Italia.

NYTT SUPERLØP: Johannes Thingnes Bøe vant selv om han fikk en bom i vindkastene i Anterselva i dag. Her er han i aksjon i Ruhpolding. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NYTT SUPERLØP: Johannes Thingnes Bøe vant selv om han fikk en bom i vindkastene i Anterselva i dag. Her er han i aksjon i Ruhpolding. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble nok en jubeldag for Johannes Thingnes Bø når verdenscupen i skiskyting nå har forflyttet seg fra Tyskland til Italia.

I høyden i Anterselva bommet Thingnes Bø en gang, men gikk fra alt og alle og inn til nok en ny verdenscupseier.

Skiftende vindforhold gjorde sprinten i italienske Anterselva mer uforutsigbar enn vanlig.

Skikskytterne skrudde på siktene, men vindkulene ga noen bom ekstra.

- Det endrer seg hele tida. Det er utrolig vanskelig, fastslo NRKs ekspertkommentator, Ola Lunde.

Birkeland-treff

Men OL-uttatte Lars Helge Birkeland svarte kritikerne etter OL-uttaket og mestret de vanskelige forholdene perfekt.

Birkeland traff på alle ti skuddene og gikk ut fra siste skyting med en solid ledelse fra startnummer 37. Til slutt holdt det til topp ti i mål, og med det to streker under eget OL-uttak.

- Jeg håper jeg gikk meg inn på OL-laget på sprinten nå. Det er vel kanskje den plassen som kanskje har vært mest åpen, sier Birkeland til NRK.

Men bare fem startnummer bak Birkeland gikk vinterens store norske skiskytterstjerne, Johannes Thingnes Bø.

Med en runde totalt og superfart i sporet ledet han med 3,1 sekund på Martin Fourcade ut fra siste skyting. Fourcade skjøt to fulle hus, og tapte altså masse tid i sporet til nordmannen.

- Utklassing, smilte en meget godt fornøyd Thingnes Bø etter løpet.

- Jeg må ha hatt fantastiske ski i dag, for det var så lett å gå ute der, fortsatte han.

Det lover godt for det som kan bli en skikkelig OL-thriller mellom de to skiskytter-essene, selv om også Fourcade var godt fornøyd med løpet etterpå.

- Ja, det er alltid tungt med det første løpet i Antholz. I fjor var jeg på 27. plass på sprinten, og i år er jeg på andre. Det var mye bedre nå, og jeg vet at jeg trenger dette første løpet for å komme i gang her i høyden, sa Fourcade til NRK etter løpet.

Tungt for de andre

Forøvrig var det kjente navn på toppen av resultatlista denne gangen også. Både Arnd Peiffer og Anton Sjipulin er reelle utfordrere til medaljene i OL, og begge klatret forbi Birkeland til slutt.

Peiffer ble nummer tre, Sjipulin nummer fire.

For resten av nordmennene ble det en tyngre dag på jobben.

Emil Hegle Svendsen var en av dem som fikk føle vinden på standplass og endte med tre strafferunder på Anterselva-sprinten. Det samme fikk Tarjei Bø fra startnummer 43.

Henrik L'Abee-Lund fikk også vindtrøbbel og endte med to runder totalt. Erlend Bjøntegård startet bra med fullt hus, men bommet tre ganger på siste stående og endte langt bak i mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!