VIL HIT: Johannes Thingnes Bø (nærmest) regner med å gjøre som Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø etter kommende sesong: Å flytte til Oslo for å få enda bedre treningsforhold. Her er han i aksjon i nasjonalanlegget under et testrenn i fjor høst. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VIL HIT: Johannes Thingnes Bø (nærmest) regner med å gjøre som Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø etter kommende sesong: Å flytte til Oslo for å få enda bedre treningsforhold. Her er han i aksjon i nasjonalanlegget under et testrenn i fjor høst. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Thingnes Bø vil gjøre som Svendsen og storebror Tarjei: - Det vil hjelpe meg

Regner med å flytte til Oslo neste år.

(Dagbladet): Årets skiskytter-VM på hjemmebane så lenge ut til å bli av det frustrerende slaget for Johannes Thingnes Bø, men på fellesstarten på mesterskapets siste dag, viste 23-åringen hva han er laget av.

Han grisebanket VM-kongen Martin Fourcade på den siste runden, og gikk i mål som individuell verdensmester for andre gang i karrieren.

Etter løpet la han ikke skjul på at målet er å bli verdens beste skiskytter også gjennom en hel sesong - ikke bare i enkeltrenn - og at han er mer motivert enn noen gang tidligere.

Har økt treningsmengden To og en halv måned seinere er innstillingen den samme. Thingnes Bø skal bli verdens beste og mest jevne skiskytter.

- Målet er det samme, og nå har jeg akkurat vært gjennom den beste mai-måneden treningsmessig noen gang. Jeg holdt formen brukbart ved like i april, og etter det har jeg økt treningsmengden sammenlinket med tidligere år, sier han til Dagbladet.

23-åringen sier at det ikke var det individuelle VM-gullet, men den siste halvdelen av forrige sesong som ga han motivasjonen han trengte.

- Det var fantastisk artig å oppleve et VM-gull på hjemmebane, men samtidig gikk jeg mange gode skirenn mot slutten av sesongen, og det er totalen av det som skjedde etter jul som gjorde at motivasjonen vokste. Det var rett og slett utrolig kjekt å være på pallen i annethvert renn, og det har jeg lyst til å være ofte kommende sesong. Motivasjonen er på topp, sier lillebror Bø til Dagbladet.

Vurderer Oslo-flytting I motsetning til Emil Hegle Svendsen og storebror Tarjei Bø, som har flyttet fra Lillehammer til Oslo, bor Thingnes Bø fortsatt i Lillehammer, men tida i OL-byen fra 1994 går etter alle solemerker mot slutten.

- Jeg blir på Lillehammer et snaut år til, men jeg vurderer å flytte til Oslo etter sesongen som kommer. Det virker som et naturlig valg, sier han.

- Handler det om å matche seg mot Emil og Tarjei på trening?

- Ja, det bidrar, selvfølgelig. Det vil hjelpe meg å flytte til Oslo sånn sett. De er gode treningspartnere.

Skal kutte forspranget Men før den tid er det mange løp som skal gjennomføres. Kommende sesong er VM i østerrikske Hochfilzen det store målet, men Thingnes Bø håper samtidig å kutte inn forspranget til Martin Fourcade i verdenscupen, der franskmannen har vært suveren de siste sesongene.

- Jeg tenker ikke så mye på den gule trøya ennå. Forspranget til Fourcade er for stort til det. Først må jeg bli mer stabil, og så vil tida vise hvordan jeg ligger an i kampen om sammenlagttrøya, sier han.

- Når det er sagt, hvis jeg ligger an til å kunne ta den gule trøya når en del av sesongen er gjennomført, kommer jeg selvfølgelig til å gå for det. Jeg vet jo at jeg har det nødvendige toppnivået inne, legger han til.

«Ubrukte midler» Johannes Thingnes Bø gikk inn 1,4 millioner kroner i bare premiepenger sist sesong, men da Dagbladet spør om hva han har brukt pengene på, forteller 23-åringen at han har vært fornuftig.

- Jeg har ikke brukt premiepengene. De går vel i boka som ubrukte midler, sier han.

I mai ble det klart at Egil Kristiansen og franske Siegfried Mazet tar over ansvaret for de norske skiskyttergutta før kommende sesong. Thingnes Bø har - mildt sagt - store forventninger til samarbeidet.

- Det nye trenerteamet er sjukt bra. De er ekstremt motiverte begge to, og jeg føler at jeg allerede har hevet skytenivået mitt. Der er Siegfried veldig sterk. Egil sitter med masse kompetanse. Han har vært med på noen av øktene så langt, og ser nesten bedre trent ut enn gutta på laget.

- Jeg tror dette er det beste trenerteamet vi kunne få. Førsteinntrykket er i hvert fall veldig bra. Nå må vi bare holde trøkket utover, sier Thingnes Bø.

Skiskytterne har allerede gjennomført én samling, på Lillehammer forrige uke, og denne uka er de på samling nummer to, på Sognefjellet.

GULLGUTT: Det var god stemning på tribunen under årets VM i skiskyting i Holmenkollen. Her gratuleres Johannes Thingnes Bø av kong Harald etter stafettguttas VM-gull. Dagen etter vant 23-åringen like gjerne fellesstarten også. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GULLGUTT: Det var god stemning på tribunen under årets VM i skiskyting i Holmenkollen. Her gratuleres Johannes Thingnes Bø av kong Harald etter stafettguttas VM-gull. Dagen etter vant 23-åringen like gjerne fellesstarten også. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.