Thingnes Bø vil gjøre som Svendsen og storebror Tarjei: - Det vil hjelpe meg

Regner med å flytte til Oslo neste år.

VIL HIT: Johannes Thingnes Bø (nærmest) regner med å gjøre som Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø etter kommende sesong: Å flytte til Oslo for å få enda bedre treningsforhold. Her er han i aksjon i nasjonalanlegget under et testrenn i fjor høst. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VIL HIT: Johannes Thingnes Bø (nærmest) regner med å gjøre som Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø etter kommende sesong: Å flytte til Oslo for å få enda bedre treningsforhold. Her er han i aksjon i nasjonalanlegget under et testrenn i fjor høst. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årets skiskytter-VM på hjemmebane så lenge ut til å bli av det frustrerende slaget for Johannes Thingnes Bø, men på fellesstarten på mesterskapets siste dag, viste 23-åringen hva han er laget av.

Han grisebanket VM-kongen Martin Fourcade på den siste runden, og gikk i mål som individuell verdensmester for andre gang i karrieren.

Etter løpet la han ikke skjul på at målet er å bli verdens beste skiskytter også gjennom en hel sesong - ikke bare i enkeltrenn - og at han er mer motivert enn noen gang tidligere.

Har økt treningsmengden To og en halv måned seinere er innstillingen den samme. Thingnes Bø skal bli verdens beste og mest jevne skiskytter.

- Målet er det samme, og nå har jeg akkurat vært gjennom den beste mai-måneden treningsmessig noen gang. Jeg holdt formen brukbart ved like i april, og etter det har jeg økt treningsmengden sammenlinket med tidligere år, sier han til Dagbladet.

23-åringen sier at det ikke var det individuelle VM-gullet, men den siste halvdelen av forrige sesong som ga han motivasjonen han trengte.

- Det var fantastisk artig å oppleve et VM-gull på hjemmebane, men samtidig gikk jeg mange gode skirenn mot slutten av sesongen, og det er totalen av det som skjedde etter jul som gjorde at motivasjonen vokste. Det var rett og slett utrolig kjekt å være på pallen i annethvert renn, og det har jeg lyst til å være ofte kommende sesong. Motivasjonen er på topp, sier lillebror Bø til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer