VIL VEKK: El-Hadji Makhtar Thioune sa at han ikke kom til å dra fra Molde før klubben har vunnet seriegull. I kveld blir Molde trolig seriemester, og senegaleseren søker nye utfordringer neste år.
Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
VIL VEKK: El-Hadji Makhtar Thioune sa at han ikke kom til å dra fra Molde før klubben har vunnet seriegull. I kveld blir Molde trolig seriemester, og senegaleseren søker nye utfordringer neste år. Foto: Erik Hattrem / DagbladetVis mer

Thioune har holdt gulløftet - nå vil han til utlandet

- Kunne ikke dra før vi hadde vunnet seriegull.

LIVESTUDIO: Molde- Strømsgodset direkte fra klokka 18.00.

MOLDE (Dagbladet): Molde har vært senegaleser-klubben over alle i norsk fotball de siste seks-syv årene, men like fort som de har funnet veien inn portene på Aker Stadion, har de også funnet veien ut igjen.

Madiou Konate, Pape Pate Diouf, Mame Biram Diouf og Baye Djiby Fall har ankommet og forlatt Aker Stadion. Nå er det kun El-Hadji Makhtar Thioune som fortsatt ikler seg den blåhvite Molde-drakta.

Søndag kan han være med å sikre Molde klubbens første seriegull i deres hundre år lange historie - en langt fra vanskelig oppgave skal vi tro Thioune selv.

- Hvis vi spiller vårt spill har ikke Strømsgodset noen sjans. Da blir det lett, sa en selvsikker Thioune til Dagbladet på fredag.
Funnet formen Selv om Thioune ikke har framstått like underholdende som i gjennombruddssesongen (2009), har han kanskje spilt en minst like viktig rolle i et gulljagende Molde-lag denne sesongen.

- I fjor var jeg ikke helt i form, men nå er jeg tilbake der jeg skal være. Da jeg kom til Molde sa jeg at jeg ikke kunne dra før laget hadde vunnet seriegull. Jeg trodde vi skulle få det til i 2009, men klarte ikke det. Da trodde jeg kanskje sjansen hadde gått fra oss.
I år ser det dog ut til at Thioune endelig kan løfte pokalen og ta nye steg i sin lovende karriere. Etter at henholdsvis kompisene Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf forlot klubben sa Thioune til undertegnede at ungguttene fikk ta turen ut, mens han skulle bli igjen og ta seriegull med Molde. - Nå kan jeg si at jeg har holdt mitt løfte til MFK og jeg kan begynne å tenke på utlandet. Akkurat hvilken liga jeg passer best i tenker jeg ikke på. Har du spilt i Tippeligaen kan du spille hvor som helst. Det at afrikanere (spesielt senegaleserne) trives så godt i Molde er et bra tegn for klubben og byen i følge Thioune, som peker på enkelte suksessfaktorer som har vært viktige for han.

- Å lære seg språket er enormt viktig. Samtidig har noen personer vært spesielt viktig for meg. Daniel (Berg Hestad) er virkelig kaptein. Han motiverer alle, er alltid positiv og du yter litt ekstra bare av å se på han. Snorre Strand (sekretariatsleder sport, Molde FK) er det sosiale hjertet i klubben. Nå har jeg også familie i Molde, sa den nybakte faren med et smil.
Diouf gir råd Moldes nummer åtte kunne si at han fortsatt har veldig god kontakt med Mame Biram Diouf og avslørte at Manchester United-spilleren følger godt med på hva som skjer i Tippeligaen.

- Mame ringer etter nesten hver kamp og sier hva vi har gjort bra og hva vi må gjøre bedre. Han kommer med ganske konkrete råd og følger veldig med. Jeg har og sagt at han gjerne må komme tilbake nå som han sitter på benken der borte, sa en lattermild Thioune til Dagbladet. FCK-proffen Pape Pate Diouf følger også med på hva som skjer i Molde, men synes ikke det er bittert å gå glipp av gullstriden. - Det er helt greit at jeg ikke er i MFK lenger, men jeg gleder meg på vegne av klubben og byen. Jeg føler jeg har gjort min del for at gullet havner i Molde og jeg synes det er artig å fortsatt være toppscorer for laget. Selv om lagkameratene Magnus Wolff Eikrem og Daniel Berg Hestad allerede har begynt å tenke på Europa, tenker Thioune kun på jobben som må gjøres på søndag.

- For å få lov til å tenke på neste år må jeg tenke på søndagen nå. Jeg tenker på Strømsgodset hele tiden. Når jeg sover og når jeg er våken. Etter den kan vi snakke om neste år.

SERIEMESTERE: Makthar Thioune, Knut Olav Rindarøy og Magne Hoseth blir trolig seriemestere i år.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
SERIEMESTERE: Makthar Thioune, Knut Olav Rindarøy og Magne Hoseth blir trolig seriemestere i år. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
TOK ET BAD: Moldes Makhtar Thioune kommer på land etter å ha tatt seg et bad i Moldefjorden etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sogndal.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
TOK ET BAD: Moldes Makhtar Thioune kommer på land etter å ha tatt seg et bad i Moldefjorden etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sogndal. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer