Thioune nekter for å ha kalt Edvartsen rasist

Viking ber om begrunnelse for karantenen.


(Dagbladet): Vikingspiller Makhtar Thioune ble i går ilagt tre kampers karantene for sin oppførsel i etterkant av kampen mellom Brann og Viking i helga.

Viking hadde da allerede gitt senegaleseren to kamper intern karantene for opptrinnet.

Thioune ble byttet ut i pausen etter å ha fått et gult kort av dommer Svein-Erik Edvartsen. Etter kampen kom en dresskledd Thioune med et verbalt utbrudd mot Edvartsen med presse og spillere i intervjusonen som tilhørere.

- Han er Norges dårligste dommer, og vi kan ikke spille fotball med en så dårlig dommer. Dessuten er det en personlig sak mellom meg og ham, og den omhandler rasisme, sa Thioune til C More.

- Han kom inn i garderoben da kampen var ferdig og skrek «rasismedommere» så hele mixed zone kunne høre det, sa Edvartsen til samme kanal.

- Sa ikke «rasismedommere» I dag sier Makhtar Thioune til Stavanger Aftenblad at han ikke har kalt Edvartsen rasist.

- Det har jeg aldri sagt. Da jeg passerer dommergarderoben etter kampen, står fjerdedommeren i døra, som står på vidt gap. Da stopper jeg opp, peker på Edvartsen inni garderoben og sier: «Du er den dårligste dommeren i Norge,» sier Thioune.

Han bekrefter at han har spurt Edvartsen om det gule kortet hadde noe med rasisme å gjøre. Han sier han spurte Edvartsen om det samme som Molde-spiller under en kamp i 2011.

VIL SE BEGRUNNELSE: Makhtar Thioune (t.h.) ble ilagt tre kampers karantene for ting han sa om dommer Svein-Erik Edvartsen (t.v.) etter kampen mellom Brann og Viking i helga. Nå ønsker Viking å se begrunnelsen for dommen før de vurderer om de skal anke. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
VIL SE BEGRUNNELSE: Makhtar Thioune (t.h.) ble ilagt tre kampers karantene for ting han sa om dommer Svein-Erik Edvartsen (t.v.) etter kampen mellom Brann og Viking i helga. Nå ønsker Viking å se begrunnelsen for dommen før de vurderer om de skal anke. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Han sier også at når han nevner rasisme i TV-intervjuet etter kampen, handler det om hva han har snakket med Edvartsen om, ikke hva han beskylder dommeren for.

Viking ber om innsyn Viking savner en begrunnelse for dommen fra NFF. De ber nå om innsyn i dommen fra Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund før de vurderer om de skal anke.

- Makthar må få lov til å fremstille saken slik som han opplevde den. Vi har ingen grunn til å tvile på det han sier til oss. Vi ønsker et bedre grunnlag for dommen fra Disiplinærutvalget. Det hadde vært interessant å høre deres versjon. Jeg synes ikke man kan gå ut med en slik dom uten en skikkelig forklaring, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

I pressemeldingen som ble sendt ut om karantenen i går skrives det følgende:

«Ifølge NFFs retningslinjer skal enhver uttalelse som er egnet til å så tvil om dommerens integritet/nøytralitet regnes som upassende opptreden.  Etter en totalvurdering av foreliggende dokumentasjon mener nemnda at spilleren kommer med upassende uttalelser i etterkant av tippeligakampen mellom Brann og Viking, og bør ilegges tre kampers karantene for sin opptreden i ovennevnte kamp, jf. Retningslinjene nr 8.»