Thioune raser mot Viking

Direktør Arne Larsen Økland nekter for påstandene.

 FØLER SEG DÅRLIG BEHANDLET:  Vikings Makhtar Thioune mener klubben har behandlet han dårlig. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
FØLER SEG DÅRLIG BEHANDLET: Vikings Makhtar Thioune mener klubben har behandlet han dårlig. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at Viking ønsker å kvitte seg med Makhtar Thioune.

Viking-spilleren har vært i søkelyset grunnet utenomsportslige episoder ved to anledninger denne sesongen. Viking vil imidlertid ikke sparke sin midtbanespiller, men legger ikke ikke skjul på at de ønsker Thioune bort fra klubben.

- Fikk en annen beskjed
Nå raser Thioune mot klubben og direktør Arne Larsen Økland. Senegaleseren påstår at klubben har løyet til ham. 28-åringen skal ha fått en annen beskjed etter møtet med NISO (spillerforeningen) mandag, enn hva som kom fram i dagens pressemelding. Det skriver Stavanger Aftenblad.

- Da fikk jeg beskjed av Arne (Økland) at de ikke kunne sparke meg. Han sier to forskjellige ting og slik kan han ikke behandle meg, sier Thioune.

Viking-direktør nekter for at disse påstandene er sanne.

- Da har han ikke hørt godt nok etter. NISO var tilstede på møtet, og de kan bekrefte at det var veldig klart det som ble formidlet, sier Økland til avisen.

Signeringsbeløp
Partene virker derimot å være enige på ett punkt: Viking skal gjøre alt de kan for å finne en ny klubb til midtbanespilleren.

Thioune mener på sin side at klubben prøvde å presse på ham en ny kontrakt.

- I den kontrakten skulle det være et punkt om hvis jeg gjorde galt igjen, så kunne de sparke meg på dagen og samtidig slippe å betale meg ut av kontrakten. Det sa jeg nei til, sier Viking-spilleren.

Han påstår også at klubben skal ha gitt han beskjed om at han må trene med juniorlaget hvis han får utbetalt sitt signeringsbeløp i september.

Økland nekter for det første punktet, men avstår fra å kommentere det andre.

Fraråder Viking-spill
Jim Solbakken er Thiounes agent, og støtter sin spiller.

- Det er ikke slik fotballklubber og arbeidsgivere behandler sine ansatte, sier agenten til Aftenbladet.

Han vil i framtiden tenke seg godt om før han eventuelt vil anbefale en spiller å signere for Viking.

- Min vurdering er at det aldri har vært noe grunnlag for å avskjedige Makhtar for å krangle med en dommer. Hvis dette er personalpolitikken i klubben, så er det så spesielt at vi må ta det til etterretning og ta det med i vurderingen når vi sender spillere inn og ut av klubben.

 STØTTER SIN KLIENT:  Agent Jim Solbakken. Foto: Keith Hammett/Dagbladet.
STØTTER SIN KLIENT: Agent Jim Solbakken. Foto: Keith Hammett/Dagbladet. Vis mer